Home Routes4WD-routes 50 kilometer onverhard in Albanië

50 kilometer onverhard in Albanië

door Chris
50 kilometer onverhard in Albanië

Deze route van 50 kilometer onverhard in Albanië is een 4WD-bergroute in het noorden van Albanië, grofweg langs de grens met Montenegro. De route gaat van Vermosh naar Han i Hotit. Beide zijn grensovergangen en beide dus ook toegankelijk voor toeristen. Behalve langs de grens met Montenegro gaat de 50 kilometer onverhard ook langs de blauwgroene Cijevna rivier.

We doen zelden iets 2 keer, maar deze route hebben we maar liefst 3 keer gereden! De eerste 2 keer van Vermosh naar Han i Hotit, de laatste keer andersom.

De allereerste keer was in 2009, de tweede keer in 2011 en de tot nu toe laatste keer in 2012. De tweede keer was het extra spannend vanwege regenachtig weer:

De laatste keer was het eerste stuk al verbreed om te worden geasfalteerd en gelukkig was het droog weer, eigenlijk best wel belangrijk op deze route.

Binnenkort is deze schitterende route geheel geasfalteerd dus dan kan iedereen hem gemakkelijk rijden! En langs de Cijevna rivier komt een nieuwe grensovergang! (In 2019 reden we de route opnieuw: dubbeldik zwart glimmend asfalt!)

Op deze Duitse site staat ook informatie over deze 50 kilometer onverhard in Albanië.

50 kilometer fietsen in Albanië

Overigens is deze route ook geweldig om te fietsen, we zagen in 2011 een groep Franse fietsers,  ze fietsten van Han i Hotit naar Vermosh en vroegen ons of er voldoende water en winkeltjes te vinden waren.

Waterbronnetjes en winkeltjes zijn er nu wel wat meer, maar neem zelf ook voldoende voedsel en water mee. En als je de kans hebt de route andersom te fietsen: Vermosh ligt op een hoogte van 1050 meter en Han i Hotit zowat op zeeniveau.

Nu de hele route is geasfalteerd, is het dus veel prettiger fietsen is. De weg is namelijk breed en de route is erg rustig.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie