Home CampingsAlbanië Camping Legjenda in Shkodër

Camping Legjenda in Shkodër

door Chris

Een kunstzinnig vormgegeven camping in Shkodër met vriendelijke mensen. En dan ook nog een mooi zwembad en een fijn restaurant in een ommuurde tuin. Een heerlijke combinatie! En dat in Albanië! Zie hier hun website.

Je ziet het beroemde Rozafa kasteel boven op de rotsen liggen en het is beslist de moeite waard om daar een kijkje te gaan nemen: de legende gaat dat een vrouw werd ingemetseld in de muren van het kasteel, waarbij een oog, een hand, een borst en een voet werden vrijgelaten: om een oogje te houden op haar pasgeboren zoon en hem te kunnen verzorgen. Wij bekeken het kasteel in 2009.

Het steeds gezelliger wordende centrum van Shkodër ligt op een afstand van drie kilometer van de camping en dit is te fietsen, fiets na het kasteel eventueel langs de rivier de Bunë voor je veiligheid, want er is geen fietspad naast de drukke doorgaande weg. In het centrum is ook de bijzondere Fototeka van de Marubi’s gevestigd.

Vanaf deze camping in Shkodër kun je ook excursies boeken, kijk maar op hun site. Wij gingen in 2018 met eigen vervoer naar een in de communistische tijd vergeten kerkeneiland “Shurdhah” in het stuwmeer van Vau i Dejës.

Wij hopen dat jullie ook zo genieten van deze bijzondere camping! Hier is het:

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie