Home CampingsAlbanië Gastvrijheid in Peshkopi

Gastvrijheid in Peshkopi

door Chris
Balkanstadjes te fiets

Gastvrijheid is, niet alleen in Peshkopi, maar in heel Albanië, een van de opvallendste eigenschappen van de lokale bevolking. In dit bergachtige land, laat men je maar moeilijk hongerig en onbeschut buiten slapen!

Peshkopi is een charmant stadje in het oosten van Albanië. En aan de rivier heeft de familie Kapxhiu een minicamping in hun tuin aangelegd.

Gastvrijheid op de camping in Peshkopi

Binnen een uur hadden we al vier zelfgemaakte versnaperingen gekregen, echte Albanese gastvrijheid! Ik citeer uit ons reisverhaal: “We krijgen onmiddellijk Turkse koffie met een zoet bessensapje aangeboden, de bessen heeft ze zelf geplukt. We mogen ook met de tuinslang het stof wel even van de fietsen spoelen. Haar zoontje vindt dit interessant genoeg om te imiteren met zijn kleine fietsje. Als we op het punt staan om op de fiets het stadje te bezoeken, krijgen we warme vers gebakken spinaziebürek aangeboden! En even later komt ze met zoute melkdrank aangelopen, wat superlief allemaal!”

Voor jonge kinderen is het een geweldige plek, er is niet alleen een leuke speelplek, de familie heeft zelf ook twee jonge kinderen.

Wij gingen op de fiets naar het stadje, maar het is ook goed te lopen.

Balkanstadjes te fiets
fietsen in Peshkopi
standbeeld Skanderbeg
Balkanstadjes te fiets
nieuwe boulevard in Peshkopi
terras in Peshkopi

Als je ’s ochtends bent vergeten ontbijtspullen te kopen, dan kan je genieten van een heerlijk Albanees ontbijt. Uiteraard lokaal geproduceerd en biologisch verantwoord. Als je zelf geen zitplek hebt, kun je gebruik maken van de overdekte picknicktafel.

Omdat de kust van Albanië steeds drukker wordt, vooral in het hoogseizoen, is het zeker de moeite waard om het nog ruige binnenland te verkennen.

Toen wij op deze minicamping waren in 2018 was men bezig met het aanleggen van enkele plekken voor campers:

Sla bij de brug af naar het noorden, meteen naar rechts en dan ligt na 300 meter de camping rechts, 41.685868, 20.438556:

 

De ingang is ietwat steil met een haakse bocht, maar met een niet al te groot vehikel gaat het prima.

Wij hebben genoten op deze minicamping in Albanië!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie