Home CampingsAlbanië Het Engelse Resort aan het Shkodërmeer

Het Engelse Resort aan het Shkodërmeer

door Chris

Het Engelse Resort aan het Shkodërmeer: als je weet dat deze moderne camping gerund wordt door de Albanese Nico en de Britse Faye, dan weet je dat het hier met de gastvrijheid wel goed zit! En met het uitzicht zit het ook wel goed!

Uitzicht vanaf het Engelse Resort aan het Shkodërmeer

Aan de overkant van het Shkodërmeer zie je de hoge bergen van Montenegro. En aan de andere kant is het uitzicht nog imposanter, want daar zie je de onherbergzame Albanese Alpen. Albanezen noemen deze bergen op de grens met Montenegro de “Bjeshkët e Nemuna”. Net als het Montenegrijnse “Prokletije” betekent dit “de Vervloekte Bergen”. De hoogste berg hiervan is 2.694 meter!

Het leuke aan deze Albanese camping is dat je er vaak vele gelijkgestemde gasten kunt ontmoeten, zodat je ervaringen kunt uitwisselen. Over de mooie bergroutes om de ruige Albanese bergen te verkennen. Naar Theth bijvoorbeeld, of naar Vermosh! Of varend door fjorden naar Valbona. Je kan dit op de camping ook als excursie boeken.

Er is een fijn en niet duur restaurant aan het meer waar je gemakkelijk contact kunt maken met je medereizigers, hier zijn ook ligstoelen op een mooie zandplek. Op de website van de camping lees ik dat ze nu ook een steiger hebben aangelegd zodat je gemakkelijker in het meer kunt zwemmen. Er zijn ook kano’s en fietsen te huur. En evt. ook huisjes of luxe tenten. En als de camping op onze foto’s nog wat kaal lijkt, de boompjes zijn ontzettend gegroeid. Kijk maar op hun website. Ook zie ik dat het sanitair flink uitgebreid is.

De camping (42.138498, 19.466490) ligt ongeveer 7 km ten noorden van Shkodër en staat vanaf de doorgaande weg goed aangegeven, het is dan nog een dikke kilometer over een goed begaanbaar gravelweggetje. Het rodebusje was op deze camping in 2012 en op de terugweg nogmaals. En ook nog eens in 2014.

 

Het Engelse Resort aan het Shkodërmeer is een geweldige plek en steeds meer toeristen komen hier genieten.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie