Home Vrij kamperenNoord-Macedonië overnachten naast de Radika

overnachten naast de Radika

door Chris
overnachten naast de Radika

Overnachten op dit grote vlakke veld naast de schoonste rivier van Noord-Macedonië, de Radika, is geweldig! Er is een natuurlijke zwemplek, wel ijskoud natuurlijk. Het water komt namelijk rechtstreeks vanaf de Šar-bergketen. De hoogste berg hiervan, Mount Korab is 2764 m hoog en is de hoogste berg van Noord-Macedonië en Albanië. De top van deze berg ligt op de grens tussen beide landen en ook vlakbij het drielandenpunt met Kosovo.

In het hoogseizoen zijn hier vast enkele picknickende en/of overnachtende families te vinden, maar in voor- en naseizoen slechts een enkele visser of niemand.

2 x overnachten naast de Radika

In september 2011 hebben we heerlijk gezwommen in de heerlijk heldere groene Radika-rivier.

De weg er naar toe is goed te rijden, slechts 1,5 km vanaf het asfalt.

Wel komt de grenspolitie waarschijnlijk even kijken. Maar kamperende Nederlanders met een kampvuur vinden ze niet echt spannend.

In oktober 2011 kwamen ze ook even kijken, we dronken toen Skenderbeu konjak. Volgens Ton een heerlijk Albanees drankje, voor mij met cola wel te drinken. Soms krijgt een plek dan vanzelf een naam: “Albanski konjak” in dit geval, naar een opmerking van de grenspolitie.

Het afval wat er in september nog lag van de zomer, was in oktober van dat jaar opgeruimd. Volg de steenslagweg eventueel nog een kleine 20 km en je komt bij een grenspost met Kosovo, die mogelijk alleen toegankelijk is voor lokaal verkeer. Maar zover zijn wij de kloof niet in geweest.

Een nadeel van in een kloof overnachten is dat de zon al vrij snel is verdwenen. Een nadeel van een zwemplek in een rivier kan zijn: te koud water, te wild water of te weinig water. Het veld langs de rivier met de mooie zwemplek ligt op een hoogte van 944 meter en is hier (41.732292, 20.670219):

 

Deze plek om te overnachten naast de Radika is voor ons één van de fijnste vrije kampeerplekken die we kennen.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie