Home Vrij kamperenServië Servisch paradijs

Servisch paradijs

door Chris
vlakbij de grens met Bulgarije

In Servië, vlakbij de Bulgaarse grens, ligt ons “Servisch paradijs”, een plek waar we vrij kamperen naast een heerlijk natuurbad.

Sinds we vrij kamperen zijn we op zoek naar paradijselijke plekjes.  We hebben hiervoor, en nu niet lachen, een scoresysteem bedacht. Bovenaan staat: er is een prettige zwemplek aanwezig waar naturistisch gesnorkeld kan worden. Er zijn aftrekpunten voor zout water, veel te koud water, je kan er maar moeilijk in- en uitkomen, naturisme is onmogelijk of het is te ondiep om te zwemmen. Een soortgelijk puntensysteem hanteren we voor uitzicht, privacy, staanplaats busje, ontdekmogelijkheden en nog een aantal dingen.

Nu ik dit zo schrijf, bedenk ik dat dit eigenlijk precies is wat de app Park4Night doet, maar dan met verschillende mensen die commentaar of aanvullingen op een plek kunnen geven. En, misschien nog belangrijker: veel meer plekken over de hele wereld! Eens even kijken of deze plek er eigenlijk al op staat. Ja, hoor! De plek is in afwachting van beoordeling door een beheerder, maar de foto’s zijn al te zien! Wauw, die mensen gebruikten een drone!

Servisch paradijs: hoge score!

De plek met de hoogste score voor ons, is tot nu toe een zandstrandje aan een diepe zwemplek bij de rivier de Trgoviški Timok in Servië.

Servisch paradijs

Servisch paradijs

De zwemmogelijkheid is heerlijk fris en niet al te koud.

De plek is erg afgelegen, in de buurt van de Bulgaarse grens, en daarom zijn we er nog maar twee keer geweest. De eerste keer in 2013 en de laatste keer in 2014. Dus als je hierop klikt zie je meer foto’s van deze plek.

Ook is ons paradijsje lastig te bereiken via een smal en steil asfaltweggetje. Je zult hier dan ook geen campers zien. Je kan er een kampvuur maken, van de sterrenhemel genieten of op ontdekkingstocht naar bijvoorbeeld een verlaten bar met uitzicht.

Hier verklap ik je de coördinaten: 43.536768, 22.281756. Het zou tenslotte wel heel toevallig zijn als wij er dan ook zijn. Op zo’n plek wil je natuurlijk het liefst alleen zijn. In de zomer en/of met mooi weer zou het hier uiteraard wel wat drukker kunnen zijn.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie