Asfalt!

door Chris

Onze favoriete route in het noorden van Albanië is nu geheel geasfalteerd! En ook nog eens een dubbele baan, dus lekker breed asfalt! Dus het bericht met heel veel foto’s dat onder het kopje 4WD-routes staat is verouderd! Maar ik laat het lekker staan, want de foto’s die we nu (september 2019) maken zijn niet mooi: het regent. Bovendien rijden we in twee uur van Han i Hotit naar Vermosh, waar we eerder de hele dag over deden, haha. En dan zie je toch minder.

Uitzichtpunt vernieuwd

Vanaf het uitzichtpunt boven aan de haarspelden zien we ook de nieuwe grenspost al met Montenegro. Deze grenspost is helaas nu nog gesloten.

Nu is het nog ongeveer 50 km naar de grensovergang met Montenegro bij Vermosh. Eerst volgen we de heerlijke haarspelden naar beneden. Toen de weg nog bestond uit een hobbelig makadam, deden we zeker een half uur over deze vijf haarspelden. Nu zoeven we geruisloos over het dubbelbaans glimmend asfalt. En dan verder langs al onze bekende plekjes en herinneringen. Maar dan blijkt onze overnachtingsplek “driehoekig grasveld” met een hek afgesloten, heel jammer. Verderop zien we nog wel een paar mooie plekken met uitzicht, zeker ook geschikt voor campers.

We rijden nog even naar Vermosh, maar ja, de regen maakt alles wat triest.

Het gat in de houten brug is gerepareerd en een paar minuten later zijn we de grens met Montenegro over. En toch vinden we het jammer van dit zwarte asfalt! We missen het langzame en avontuurlijke gehobbel.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Willem Podt 29 januari 2020 - 10:37

Dag Ton en Chris,

Greet en ik zijn ook in 2019 nog weer in Vermosh geweest. Wat saai die asfalt weg. We waren wel verbaasd dat het laatste stukje naar Montenegro nog steeds de aloude gatenkaas is.
We hebben halverwege geslapen op camping Selga bij een alleraardigste eigenaresse en kregen bij afscheid ook nog koek mee.
Wij gaan dit jaar met 11 andere camperaars reizen tot aan de Chinese grens in Kirgizië.
Veel reisplezier dit jaar

Reply
Chris 30 januari 2020 - 10:05

Hoi Willem,

Wat leuk om wat van jullie te horen! Ha,ha, die asfaltweg, nu ook goed te bereiken voor grote witte campers! Maar inderdaad, de lol is eraf. Voor ons gevoel was dat laatste stuk ook prima nu, maar dat weet ik niet meer zeker. Heel veel plezier met jullie reis naar Kirgizië! Jullie reizen met een buscamper toch? Zelf gaan we ook eens een wat langere reis maken, waarschijnlijk Turkije, Georgië, Armenië en Azerbedjan. Komen jullie daar ook langs naar Kirgizië? Hebben jullie je vaccinaties op orde? Zelf werk ik sinds kort bij Thuisvaccinatie.nl , op die website zou je kunnen kijken of er nog iets geadviseerd wordt…

Reply

Schrijf een reactie