Home CampingsKroatië Heerlijke minicamping bij Samobor

Heerlijke minicamping bij Samobor

door Chris

Het is al bijna oktober en nog steeds mooi weer in Kroatië, dus voordat we de Alpen over gaan, nog even van de snelweg af! Nog even genieten! We hebben gehoord van een lieve minicamping met een zwembadje bij Samobor, in de buurt dus van Zagreb en de autoput. We vinden camping “Vugec Plac” gemakkelijk.

Een jong Nederlands stel zegt dat we ons gewoon kunnen settelen, straks komt de eigenaar zeker even langs. Zij zijn, op een fietsende Belg (en wij dus) na, deze avond in 2019 de enige gasten op deze minicamping.

Voordat we te fiets naar het mooie stadje Samobor vertrekken, gaan we even bij de bar aan de toegangsweg langs, waar we de jonge vriendelijke eigenaar treffen. De bar is van zijn schoonouders en hij woont zelf met zijn gezin in het centrum van Samobor, vertelt hij. Hij rijdt met ons in zijn auto de 200 meter terug naar de camping, waar we een korte rondleiding krijgen en de betaling regelen. Binnen is nog mooier sanitair en we mogen alles gebruiken.

De minicampings is onlangs iets uitgebreid. Van vier plekjes naar twaalf. Maar deze zomer waren het er soms ook meer.

Samobor

Nadat hij ons heeft terug gebracht naar onze fietsen, zijn we binnen drie kilometer in het centrum van Samobor! Bij die bar naar rechts en dan alsmaar rechtdoor, vrijwel zonder hoogteverschil! Als de kinderkopjes beginnen beetje rechts aanhouden, bij een fontein weer rechts aanhouden en we zijn op een groot plein met heel veel horeca.

De volgende ochtend ontbijten we luxe in “Lavica”. Dit is iets voorbij het plein van gisteravond en dan links over een bijzondere houten brug.

Een laatste koele duik op minicamping bij Samobor

Dan geven we onze laatste kuna’s uit aan lekkere hapjes voor onderweg, nemen een koele duik in het zwembad, proberen nog wat te treuzelen en dan rijden we in twee dagen relaxed naar huis. Het wordt steeds kouder en regenachtiger. Maar ja, dat is niet zo gek in Nederland in oktober.

Wil je hier ook heen? Camping Vugec Plac ligt ten westen van Zagreb (45.80990, 15.73897):

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie