Home CampingsServië Minicamping in Palic

Minicamping in Palic

door Chris

Laat ik maar met het slechte nieuws beginnen: het sanitair op de minicamping in Palic is zeer eenvoudig en ook niet zo schoon. Maar dan de voordelen: buiten het hoogseizoen is het er heerlijk rustig (slechts twee andere groepjes). De eigenaar is vriendelijk, int een klein bedragje en komt speciaal voor ons ’s middags het zwembad openen. Klik hier voor de website van de minicamping “de Tour” in Palic.

Het leukst van alles vonden wij de mooie en vlakke fietsomgeving: een heus fietspad naast de drukke weg leidt naar de Jugendstilstad Subotica op ongeveer vijf kilometer.

Op een zonnig terras smaakt het tarwebier “pšenično pivo” ons heerlijk en op een volgend fietsrondje door de stad zien we steeds meer prachtige details uit de Jugendstil, de periode rond 1900, die in het oosten van Europa wat langer duurde dan in het westen.

In die tijd was Palić aan het gelijknamige meer een elegante plek om te verblijven voor de rijken.

Palić heeft vele mooie huizen in een parkachtige omgeving en een vernieuwde boulevard langs het meer.

Een fietstocht rond het meer eindigt voor ons bij woest blaffende honden die een afgelegen huis moeten bewaken. Zo, dat was even griezelig. Het pad loopt hier ook dood trouwens, dus we moeten weer langs die hongerige honden achter een gammel hek. Nu we weten dat ze (waarschijnlijk) niet kunnen ontsnappen, is het iets minder eng. We fietsen de andere kant om en voeren ons overgebleven brood aan zwanen, meeuwen en karpers. We sluiten af met een kopje Turkse koffie bij een oude uitbater van een miniterrasje. Wat een interessante tussenstop op weg naar het schiereiland Chalkidiki in Griekenland.

Wil je hier ook heen? Camping “de Tour” ligt in Servië vlakbij de Hongaarse grens op slechts een paar kilometer van de snelweg A1 (46.105336, 19.736241):

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie