Home CampingsItalië Agriturismo Alba

Agriturismo Alba

door Chris
Agriturismo Alba

“Agriturismo Alba” is een kleine boerencamping met een zwembad in Italië op fietsafstand van de charmante stadjes Monselice en Este. We vinden de camping gemakkelijk, want er staan overal borden. Het blijkt dat de receptie aan de ene kant van de landelijke weg ligt en de camping aan de andere kant.

Na de vriendelijke ontvangst krijgen we een 06 nummer en als we dat bellen, gaat de campingpoort onmiddellijk open. Het is september 2020 en het is werkelijk bloedheet hier in de Povlakte van Italië, dus al gauw liggen we in een zwembad!

We kiezen een heerlijke beschaduwde plek, nadat we even goed naar de stand van de zon kijken. Ja, hier is werkelijk de hele dag schaduw!

Ook is het uitzicht zeer rustgevend…

De voorzieningen zijn prima, zeker voor een minicamping.

De omgeving van Agriturismo Alba

De camping ligt aan de zuidkant van de Euganische Heuvels. Dit blijkt een gebied met ruim 80 heuvels van vulkanische oorsprong te zijn en dat zagen we ook wel op weg hierheen. Kegelvormige heuvels rijzen steil op vanuit het vlakke landschap. Volgens de campingeigenaar kun je er zonder hoogteverschil helemaal omheen fietsen, dit zou ongeveer 60 kilometer zijn. Hij geeft ons een landkaart en kleurt de route in. Dat lijkt ons wat ver in deze hitte, maar we springen toch op de fietsen. Monselice is namelijk slechts een kilometer of vijf.

We lunchen op het centrale plein en bekijken het stadje. ’s Middags fietsen we de andere kant op naar Este, ook een mooi stadje.

Grote schrik!

Het fietspad blijkt echter niet zo mooi, als dat naar Monselice. En op de terugweg fiets ik voorop over een smal pad door het hoge gras. Plots remt mijn fiets af en begint Ton te schreeuwen. Ik denk dat hij tegen me aan fietst en zet extra gang. Dan voel ik een tik tegen mijn billen. Ton blijft maar schreeuwen: “een slang, een slang!” Dus ik fiets nog maar even door voordat ik stop om te controleren of die slang niet nog ergens aan of op mijn fiets zit. Geen spoor meer van een slang en Ton vertelt: “het was een hele dikke groene slang, minstens 1 meter lang en hij raakte verstrikt in je achterwiel, met een enorme kronkelbeweging wist hij zichzelf een zwieper te geven, zijn staart klapte tegen je onderrug en weg was hij in het gras”. Pffff. En wat zal die slang ook geschrokken zijn!

Terug op de camping weet de eigenaar te vertellen, dat dit soort slangen niet gevaarlijk zijn, maar hoe ze heten? De volgende dag fietsen we weer rond in de mooie omgeving.

Ondanks dat bij de receptie ook een restaurant is, eten we ’s avonds sushi in Monselice.

We willen nog een mooie route door/over/op al die puntvormige heuvels rijden alvorens ons busje op de volgende plek te parkeren. Hierbij komen we heel wat enerverende steile weggetjes tegen. Vaak eindigen ze bij een zendmast.

Wij hebben genoten op “Agriturismo Alba”. Als je deze link aanklikt, kom je op de website van de camping en zie je ook waar het precies is.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie