Home RoutesFietsroutes Fietsroute langs de Brenta

Fietsroute langs de Brenta

door Chris
aanwijsbord fietsroute langs de Brenta

We zien een leuke fietsroute langs de Italiaanse rivier de Brenta liggen. Deze ligt echter aan andere kant van de rivier in de smalle kloof. Dus eerst even een brug zoeken. En dan te fiets genieten van het schitterende uitzicht!

We komen uit de tunnel vanuit Arsiè, waar een leuke minicamping is en vinden bij Primolano een parkeerplek op een breed stuk weg bij een brug. Hiervoor moeten we wel eerst wat vreemde kronkels trotseren om zowel de spoorweg als de hoofdweg door het dal te overbruggen.

Het leuke fietspad dat we zien blijkt het Valsugana-fietspad, dit volgt zo’n 80 kilometer lang de rivier de Brenta. Dit vrijwel vlakke fietspad loopt van het meer van Caldonazzo naar de stad Bassano del Grappa. En dan zou je ook nog verder kunnen fietsen naar Venetië.

Dus lekker in de ochtendkoelte op de pedalen. We zien meteen al de tunnels van de weg naar Arsiè en dan een pizzeria met terrasje bij een oorlogsmonument.

Dan, na een kilometer of zes heerlijke fietskilometers, zien we een houten voetgangersbrug over de Brenta, waar zou die naar toe gaan? Eerst even van het uitzicht genieten!

Na wat tunneltjes om weer die hoofdweg en het spoor te passeren, komen we in het goed verstopte dorp Cismo del Grappa dat tegen de bergwand gebouwd is.

 

Op een terras tegenover de kerk laten we ons de tosti’s goed smaken en daarna fietsen we heel relaxed weer terug. Dan laden we de fietsen weer op ons busje. Ondertussen begint het erg warm te worden. Laten we een camping met een zwembad zoeken!

Wat een fijn en onverwacht uitstapje. Van deze fietsroute langs de Brenta willen we nog wel meer fietsen, als we ooit weer in de buurt zijn! Dan gaan we waarschijnlijk kiezen voor een camping aan het Caldonazzo meer.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie