Home Campings Fijne naturistencampings

Fijne naturistencampings

door Chris

“Streeploos bruin” is absoluut ons doel niet, maar wel: bewegen zonder knellende kleding. Hier beschrijf ik enkele fijne naturistencampings. Op onze eenzame vrijkampeerplekjes voelen we ons soms “natuurlijk” ook wel vrij om bloot te zijn. Als het tenminste warm genoeg is. In ieder geval is het altijd handig om ook meteen na het zwemmen de badkleding droog te hebben.

Maar hier som ik een aantal gastvrije fijne naturistencampings op. Ik rangschik ze voor jou als lezer even per land:

Kroatië

De bovenstaande foto is van camping Kosirini op het Kroatische eiland Murter. Ik zeg wel eiland, maar via een brug ben je er zo. De camping bestaat uit twee gedeelten, de mooie baai op de foto hierboven en een gedeelte aan de andere kant van de weg. Tenminste daar moeten we soms betalen, maar meestal komt er iemand langs voor het campinggeld. We waren hier enkele keren vanaf 2004 en met name aan de punt van de baai en het volgende strandje is het naturistisch. Het sanitair stelt niks voor maar het terrein is groot genoeg om je aan de Outdoor Access Code te houden. Maar in het hoogseizoen zou ik hier niet willen zijn, het wordt namelijk steeds drukker op deze betoverend mooie plek.

Overigens zijn we in Kroatië in Istrië of Krk wel eens per ongeluk beland op een volgepakte naturistencamping, maar dan heerst bij ons het gevoel: “snel wegwezen!”

Fijne naturistencampings in Slovenië

In Slovenië kennen we maar liefst drie naturistencampings: één met thermaal bad, één met een blootwandeling langs de rivier de rivier de Krka en een blootveldje op camping Smlednik.

Helemaal in het oosten van Slovenië ligt een naturistencamping met een thermaalbad op het verder afgeschermde “blootveldje”, volgens mij uniek in Europa! Wat een genot om je in dat warme water te laten zakken. Op het textielgedeelte van de camping zijn nog meer thermaalbaden. We waren hier in 2018.

Een primitieve maar vriendelijke plek is een kleine camping aan de rivier de Krka, 10 km ten westen van Novo Mesto. We waren hier in 2015.

Op een camping aan de blauwgroene Sava ten noorden van de hoofdstad Ljubljana stonden we in 2012 (even doorscrollen naar beneden) op het blootveldje.

En dan Frankijk

Hier zijn flink wat naturistencampings te vinden, op deze mooie reiswebsite van Feikje en Wim staan een paar paradijsjes beschreven. Ook nog een paar in andere landen trouwens.

Wij waren op Corsica op twee bijzondere campings. Namelijk camping “U Furu” en een vaag maar geweldig “natuurvriendenterrein”:

Camping U Furu heeft op 10 minuten lopen een prachtige zwemplek:

Volg de rivier nog verder omhoog voor nog meer unieke zwemplekken! Er is een gezellige bar, restaurant en televisiekamer. We waren hier in 2014.

Italië

Als een klein paradijsje herinneren we ons camping “Ca’ le Scope”, de naam betekent “takkenbezem”. Het heeft een  zwembadje en het ligt in de heuvels ten zuiden van Bologna. Lees hier over onze ervaring in 2016 en de fijne Nederlandse eigenaren Carla en Harry.

Ook in Nederland zijn fijne naturistencampings

Namelijk “De Bargerhoek” met leuke mensen die je leert kennen als je aan het eind van de dag een drankje gaat drinken op het terras.

We waren op deze camping “de Bargerhoek” in 2016 en 2017.

En een prettige naturistencamping op de Veluwe met heerlijke privéplekken in het bos.

Op camping “De Maat” is een natuurzwembad en er wordt soms spontaan muziek gemaakt. Sorry, geen foto’s gemaakt.

Geef  maar een reactie als je ook een kleine en leuke naturistencamping in Europa weet.

Schrijf een reactie