Home RoutesFietsroutes Het fietspad van El Ronquillo

Het fietspad van El Ronquillo

door Chris
Het fietspad van El Ronquillo

Het fietspad van El Ronquillo is niet lang, maar prachtig gelegen langs de oever van het Minilla stuwmeer in Spanje. En dus vrijwel vlak! Het hele pad is slechts 9,2 kilometer, dus prima voor een middagje fietsen.

In Spanje zijn veel van deze zogenaamde Via Verdes, oftewel greenways aangelegd over oude spoorwegen en dat is hier ook het geval. Soms geasfalteerd, maar hier een deugdelijk grintpad.

Naar het fietspad van El Ronquillo zijn maar twee toegangswegen. De eerste is een parkeerplaats aan de zuidkant, waar in het gerenoveerde stationnetje een restaurant is gevestigd. Zie hier de tripadvisor reacties van dit restaurant.

De tweede is een smal en bochtig asfaltweggetje dat vanaf het dorp El Ronquillo afdaalt naar het stuwmeer met daar een kleine parkeerplaats. Dit is ongeveer halverwege het fietspad.

We fietsen in maart 2019 vanaf hier naar het noorden en genieten van het lieflijke uitzicht.

Verweerde details herinneren mogelijk aan het oude mijnverleden.

De lente is al begonnen!

Helaas kunnen we niet meer verder op de plek waar een oude spoorwegviaduct kapot is. Jammer, want we willen nog wel verder kijken hier.

Het is dan wel maart, maar het is al lekker heet hier. De varkentjes gaan zo ook wat drinken en badderen. In de zomer is het lekker zwemmen hier in het meer van Minilla, maar in maart echt nog niet aanlokkelijk.

Wil je weten waar dit fietspad precies loopt, klik dan hier. We overnachten op de stille parkeerplaats op onze reis naar Marokko. Morgen gaan we fietsen in Sevilla.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie