Home BezienswaardighedenRoemenië Een wandeling door een diepe kloof

Een wandeling door een diepe kloof

door Chris
Een wandeling door een diepe kloof

Een wandeling door een diepe kloof, dat is echt iets voor ons. Waterschoenen aan en lekker banjeren door het koude water. Lekker gemaakt door onderstaand filmpje, besluiten we om na onze vorige vrije overnachtingsplek bij een natuurlijk zwembad, te kijken of we ook hier ergens kunnen vrij kamperen.

Er is verder weinig over deze plek te vinden, alleen bij locals bekend dus.

Een paar kilometer ten noorden van het Roemeense Geoagiu-Băi, slaan we linksaf naar het gehucht Mada. De kloof zelf heet Cheile (=kloof) Madei. Dit smalle weggetjes is maar liefst zeven kilometer lang en erg bochtig, we rijden dus langzaam.

Maar gelukkig wel goed geasfalteerd. In het dorp Mada houden we een beetje rechts aan, over een bruggetje en na een paar 100 meter: verrassing! Een prachtig groot en vlak picknickveld met wat onduidelijke hutjes, een waterpomp en een kapot windmolentje.

Heerlijk, van dit soort eenvoudige plekken houden we. We draaien ons busje alvast voor morgen en zetten hem in de schaduw, want het is erg warm. We doen onze crocs aan en lopen het pad verder af naar het begin van de kloof.

De wandeling door de diepe kloof

We ontmoeten een echtpaar uit Sibiu, zij gaat het water niet in vanwege haar reuma, het water blijkt enorm koud. Hij is al snel uit het zicht verdwenen.

Het loopt gemakkelijk door het ondiepe water, af en toe een stukje over de oever. Het is prachtig! Door de hoge rotswanden verdwijnt de zon al gauw. Na een paar honderd meter wordt het wat moeilijker en glibberiger. Omdat we ondertussen heel koude voeten hebben, gaan we terug. We zien dat we hier bij het begin van de kloof nog leuker kunnen kamperen, dus Ton haalt het busje.

Een fijne overnachtingsplek

Wat een prachtplek weer! Er zijn hier veel eekhoorntjes: bruine met witte buikjes en een zwarte staart. Ze maken klakgeluidjes en springen van de ene naar de andere boom, erg leuk om te zien. Ondertussen kunnen onze voeten weer lekker opwarmen in de zon.

De volgende dag blijkt dat de zon hier al snel gaat schijnen, een meevallertje want dat weet je maar nooit in een kloof. Uiteraard frissen we ons lekker op in het ijskoude water en om een uur of 12 rijden we naar ons volgende doel hier in de buurt: het bijzondere museum van Achim Emilian.

Hier kampeerden wij aan het begin van de kloof Cheile Madei: 46.00697825838524, 23.125737046489867

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie