Home Vrij kamperenGriekenland Vrij kamperen aan de Nestos rivier

Vrij kamperen aan de Nestos rivier

een uitgestrekt veld bij het Griekse bergdorp Stavroupoli

door Chris
vrij kamperen aan de Nestos rivier

Vrij kamperen aan de Nestos rivier deden we in het voorjaar van 2022. De rivier de Nestos ontspringt in Bulgarije en heet daar de Mesta. We vonden vlakbij het Griekse bergdorp Stavroupoli een uitgestrekt veld met meerdere toegangswegen. Al naar gelang de weersomstandigheden kunnen we hier een plek kiezen in de zon, in de schaduw, met beschutting tussen de bomen of met uitzicht op de rivier. Geniet maar even mee: de Nestos rivier

Plekken zat! En het uitzicht de andere kant op: Nestos rivier

We kiezen in Griekenland vaker voor het rustige binnenland en dan is het fijn om even te kunnen “zwemmen”. In het voorjaar beperkt zich dat meestal dus tot even snel onderdompelen. Maar niets is lekkerder dan een verfrissend bad in natuurlijk water. Uiteraard gebruiken we nooit zeep en dat is ook helemaal niet nodig.

Op loop/fietsafstand ligt het authentieke bergdorp Stavroupoli, althans half april waren er geen andere toeristen. In de buurt van het levendige dorpsplein zijn enkele restaurantjes en terrasjes.

We zijn het terrein aan de Nestos rivier op gekomen via een pad vlakbij de brug en paardrijcentrum “The Wagons”, maar dat pad had een zanderig stuk. Naar beneden ging dat prima, maar we lopen liever geen risico. Een kleine kilometer zuidoostelijk is een veel beter pad. Vanaf hier rijden we meteen een hele mooie en rustige bergroute naar het zuiden. De weg stijgt al meteen en we maken een foto van boven van onze plek “vrij kamperen aan de Nestos rivier”.  Op het uitgestrekte veld aan de rivier zien we onze plek van de afgelopen nacht duidelijk liggen.

Dit zijn de coördinaten van de plek waar wij stonden: 41.189394, 24.698761

 

De Nestos rivier heeft nog meer te bieden

Op de rustige bergroute komen we slechts één motorrijder tegen, verder geen verkeer! En we zien tweemaal een kudde wilde paarden!

Boven de meanderende Nestos rivier is een uitzichtpunt:

We dalen verder af om een wandeling langs deze indrukwekkende rivier te maken.

Hier nog de link van tripadvisor over de Nestos rivier.

Ga hier weer verder met ons reisverhaal door Griekenland in het voorjaar van 2022.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie