Home CampingsItalië Boerencamping vlakbij Gardameer

Boerencamping vlakbij Gardameer

door Chris
boerencamping vlakbij Gardameer

Deze boerencamping vlakbij het Gardameer is een fijne plek, kinderen kunnen hier creatief spelen. De agricampeggio heet “l’albero delle melo”, dit betekent “de appelboom”. Het boerenbedrijf omvat namelijk de teelt van 11 appelsoorten en twee kersen-varianten. In de boerderijwinkel is goede olijfolie, jam etc. te koop. Vooral het perensap is verfrissend na een fietstocht.

Deze heerlijke camping bevindt zich aan de toegangsweg, die loopt van de snelweg naar de noordkant van het Gardameer. Hemelsbreed is deze afstand 10 kilometer en de camping ligt ongeveer halverwege. Links in de velden, vlak voor het dorp Loppio, je ziet het wel.

Het mooie sanitairgebouwtje heeft o.a. één toilet met een matglazen deur. Omdat wij er recht tegenover staan, kunnen we precies de toiletrituelen van diverse mannen en vrouwen bekijken. En ook die van elkaar! Vooral als ’s avonds het licht binnen aan moet. Echt grappig dus. Toch attenderen we iemand van de camping hierop. Of we een andere plek willen is de vreemde reactie. Laat dit je niet er van weerhouden deze prachtcamping te bezoeken, want er zijn nog meer toiletten.

We fietsen wat rond in de omgeving, o.a. naar het paddenparadijs “Lago di Loppio” en naar Mori voor boodschappen.

Een spectaculaire kloof vlakbij het Gardameer

Maar de voor ons echt interessante attractie ligt iets verderop aan het Gardameer. Het heet de “Strada della Forra“, een supernauwe kloof. En zo bijzonder, dus bekend van een James Bond film en vele autoreclames. We rijden er van boven in omdat we weten dat het er éénrichtingsverkeer is van 10 tot 19 uur. Maar we gokken verkeerd, je moet juist vanaf het Gardameer erin. Dus na werkelijk anderhalf uur kronkelen op de berghellingen met steile haarspelden en smalle wegen, staan we aan het meer bij de ingang. Zullen we toch nog? Want dan moet je dus weer één van die kronkelwegen nemen om daar weer weg te komen.

Langs het Gardameer omhoog en al gauw naderen we de toch nog Strada della Forra.

Het smalle stukje is fantastisch, maar helaas veel te kort!

En dan zijn we er alweer doorheen.

Met ons busje is het prima te doen, achter ons kwam zelfs nog een grote buscamper, maar het is wel fijn dat je geen tegenliggers hebt. Tip: als je in het dorp Pieve boven aan de kloof, rechts kiest, dan ben je via Vesio het snelst weer bij het Gardameer. (Wij kennen nu namelijk daarboven alle weggetjes.)

Wij genoten van deze boerencamping vlakbij Gardameer, de spectaculaire kloof en het zonnige weer in september. Als je trouwens nog zo’n rustige boerencamping hier in de buurt zoekt, dan weten wij nog een juweeltje. Ongeveer 10 kilometer ten zuiden van het Gardameer ligt deze kleine boerencamping met groots zwembad.

Schrijf een reactie