Home CampingsAlbanië Minicampings bij Drilon

Minicampings bij Drilon

door Chris

Bij Drilon in Albanië zijn heldere bronnen, net als bij Sveti Naum, aan de andere kant van de grens. Het water van de bronnen stroomt het meer van Ohrid in. We ontdekken in september 2019 vier minicampings bij Drilon! Het plan was camping Arbi vanwege de zeer goede recensies, maar er zijn nog meer minicampings aan het stukje Ohrid meer tussen Pogradec en Drilon.

Minicamping Arbi is het dichts bij Drilon

Camping Arbi ziet er ons net wat te gelikt uit en er staan al een paar campers.

We gunnen anderen ook wat klandizie. Wel ontbijten we een keer op de moderne camping Arbi, waar men net zelfgemaakte pasta laat drogen in de zon.

Minicamping Idi

Wij kiezen voor camping Idi, vanwege de schaduw. We zijn de enige gasten en het kost 15 euro, vertelt de goed Engels sprekende dame, inclusief elektrisch en wifi. Het sanitair is eenvoudig, maar schoon en goed. Ook haar man is erg aardig en ze hebben twee jonge kinderen.

Zwemmen

Het strand is aan de andere kant van de weg en het duurt lang voor het echt diep wordt, je moet 3x een zandbank over en dan kun je zwemmen.

We maken vriendjes met de geitjes aan de andere kant van het hek, ze zijn dol op oud brood.

Oase Drilon

De weg tussen de camping en het Ohridmeer is rustig en op de fiets (of lopend, het is slechts 1 km) zit je heel snel in Drilon. Hier zijn bronnen net zo helder als die van Sveti Naum (aan de andere kant van de grens in Noord-Macedonië). Er zijn vele terrasjes aan het koele water in deze luisterrijke oase in de verder stoffige vlakte van Pogradec.

Het is erg leuk om Albanese families te zien genieten van een dagje uit: eendjes voeren, bootje varen, terrasje pakken.

Ook in het grensdorp Tushemisht zien we het heldere bronwater het Ohridmeer instromen.

Pogradec

De andere kant op fietsen, naar Pogradec (3,5 km), is authentieker: we eten in een eenvoudig en verder leeg restaurant met uitzicht op een opengebroken straat. Er is alleen een Albanese kaart, dus we wijzen op de gok gerechten aan, het blijkt iets met varkensvlees en een tamelijk lekker stoofpotje met ingewanden.

Aan het meer is een park waar oude mannen schaken en domino spelen. Tijdens een biertje in een straat met kastanjebomen, is het lekker observeren: oudere mannen zijn veelal gekleed in een grauw colbertje, een overhemd, een pantalon met riem en versleten schoenen. Dames van die leeftijd hebben een jurk tot onder de knie en altijd een flinke handtas, die vrijwel leeg lijkt. Jonge mensen lopen vaak in sportkleding.

Een dronken man begint wat irritant gedrag te vertonen, en de jonge caféhouder besluit de man naar huis te brengen in een mercedes, die aan de overkant staat geparkeerd. Ton complimenteert hem hiermee en prompt krijgen we nog een biertje aangeboden!

Leuk om nog even in de “Anne Frank straat” de tegels te bekijken, dit keer ontdekken we de Albanese held Skenderbeu ertussen. Voor het donker fietsen we terug, wel verstandig i.v.m. de vele gaten in de weg.

Op het strand kijken we nog naar de sterrenhemel: de steeds minder volle maan komt steeds later op en we kunnen eindelijk de melkweg weer eens zien.

Hier nog een foto van een derde minicamping “Fabio”, van de vierde heb ik geen foto gemaakt. Beide zijn ook aan het meer gelegen.

We hebben genoten van twee relaxte dagen op camping Idi, ook dankzij het mooie weer. Iedereen kan hier bij Drilon zijn favoriete minicamping kiezen. Morgen gaan we de westkant van het Ohridmeer verkennen.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie