Home CampingsItalië Kleine boerencamping in Italië

Kleine boerencamping in Italië

door Chris
zwembad op kleine boerencamping in Italië

Hemelsbreed zo’n 10 kilometer ten zuiden van het Gardameer in Italië vinden we opnieuw een paradijsje: de kleine boerencamping “Le Sorgive” en “Le Volpi“, letterlijk vertaald: “de veren” en “de vossen”. Het uitgestrekte boerenterrein blijkt een familiebedrijf, met verschillende activiteiten. Aangezien we de camping niet meteen vinden, verwijzen ze ons bij de paardenmanege naar “Le Sorgive”. Dit ligt het dichtst bij de toegangsweg en blijkt een appartementencomplex in een oude hoeve.

Aldaar wordt een familielid gebeld, die over de camping gaat. We mogen ons alvast installeren en later komt er wel iemand langs. De eigenaren zijn even weg omdat ze vandaag geen gasten verwachten, maar we zijn welkom! Halverwege de twee bedrijven ligt nog een weggetje dat naar de camping voert, hier gaan we naar rechts:

Een heerlijke kleine boerencamping in Italië

We rijden om een heuvel heen en zien een grasveldje in een boomgaard. We sluiten ons aan op het elektriciteitsnet.

Een stel is bijna klaar met het inpakken van hun tent en vertelt spontaan hoe fijn het hier is. En ga maar eens op die heuvel kijken! Verder is de camping dus leeg!

Het is ook mogelijk om hier een stacaravan of een safaritent te huren, maar op dit moment (september 2020) zijn ook hier geen gasten.

Het uitzicht is ongelofelijk rustgevend:

Kleine camping met groot zwembad

En dan gaan we natuurlijk op die heuvel kijken. Wauw, een enorm zwembad! We verkneukelen ons over het feit dat we zoveel geluk hebben en alweer een paradijsje hebben gevonden. We springen meteen in ons grote privézwembad om lekker af te koelen. Want heet, dat is het wel.

Bij de trap naar het zwembad is behalve het woonhuis van de familie ook een biologisch restaurant met uitzicht op de manege. Het is dus ook mogelijk om hier paard te rijden.

Later komt een jongen ons uitleggen waar alles is, maar het meeste hadden we al gevonden. Alleen blijken er ook zit-wc’s te zijn, wel zo prettig. En binnen is ook een betere douche dan deze:

We hebben voor nu al gegeten, dus we willen morgen wel in het biologische restaurant eten.

Fietsen in de omgeving bevalt ons helaas niet zo goed: veel hoogteverschil en erg drukke wegen. De volgende dag slaat het weer om en besluiten we toch te vertrekken. Ook al is het al middag, men doet er absoluut niet moeilijk over. Wat hebben wij enorm genoten hier op deze kleine boerencamping in Italië!

Hier (45.37130158742579, 10.54653667725099) is de precieze locatie van deze kleine boerencamping in Italië, voor het geval je er ook heen wilt:

 

Zoek je eventueel speciaal een camping waar je paard wilt rijden, dan is deze camping in Tsjechië ook een hele leuke.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie