Home Vrij kamperenTurkije Kamperen in een krater

Kamperen in een krater

door Chris
kamperen in een krater

Een asfaltweggetje leidt naar een bijzondere overnachtingsplek: vrij kamperen in een krater. Hoe vet is dat? En het uitzicht is waanzinnig!

De krater heet “Meke Gölü” en ligt in het zuiden van Turkije, vlakbij de plaats Karapinar.

Het is zo’n krater met een flinke kegel in het midden. Via een paadje loop je 100 hoogtemeters omhoog en kijk je zo het kratertje van de kegel in. De grote krater heeft een omtrek van zeker vijf kilometer en er loopt een pad langs de rand.

Er zijn bruin gekleurde meren rond de kegel. Niet geschikt om in te zwemmen dus.

Ook nadat het asfalt is gestopt blijft de ondergrond stevig en kun je een mooie plek uitkiezen.

Hoe kom je er? Zes kilometer ten oosten van Karapinar (op de D330) staan borden en in minder dan twee kilometer rijdt je al over de rand en zo de krater in.

Wil je toch nog zwemmen, rij dan over de D330 nog 3 kilometer naar het oosten, vlak na het benzinestation naar links is het Acıgöl, een kratermeer. Ook gemakkelijk te bereiken, helder zwemwater en ook hier is vrij kamperen een optie. Helaas is het uitzicht hier wat minder spectaculair.

Het is vanaf hier hemelsbreed zo’n 150 kilometer naar Cappadocië, ook een bijzonder gebied met een bijzonder campinkje.

Overigens is er in Italië een camping in een nog werkende krater! Dus als de wind verkeerd staat, zit je behoorlijk in de zwavelstank. Er schijnt een bijzondere excursie vanaf de camping te zijn en ’s avonds wordt de stoom kleurrijk verlicht. Dus ooit gaan we nog eens kamperen in een krater! Helaas is deze camping al een tijdje gesloten vanwege toegenomen vulkanische activiteit.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie