Home Vrij kamperenVan A tot Z Picknickplekken

Picknickplekken

door Chris

“In een koel bos, aan het water”, dat kan je wel zeggen van het gros van de picknickplekken in het oosten van Europa. En soms hoort een schitterend uitzicht er ook bij! Dus perfect ook om vrij te kamperen en tegen de avondschemering zijn alle gezinnen vertrokken. Hooguit komt er nog eens een verliefd stelletje langs.

Bovenstaande foto’s zijn genomen in Roemenië, op 20 september 2015 was het zondag en het grasveld vol met barbecueënde mensen en spelende kinderen. Vijf dagen later waren we er weer en was er niemand, er lag geen rommel meer, alleen de vuurplaatsen lagen er nog voor een volgende gebruiker. Het stuwmeer was niet echt prettig om in te zwemmen. Hier (46.473519, 25.403891) is het:

 

Kroatië

In Kroatië hebben we 15 april 2018 overnacht (even doorscrollen naar beneden) op een picknickplek in de buurt van de “autoput”, de weg was stoffig, de nacht was stil.

Hier (45.222091, 18.179637) is het:

 

Bosnië

Dan in Bosnië: We dachten een mooie rustige plek voor ons alleen, het bleek zondag en 1 mei en dus druk, maar er zijn voldoende zijpaden langs de rivier om een mooie plek te vinden. De rivier de Dabar stroomt hier in de Sana iets ten zuiden van het stadje Sanski Most, je vindt het wel.

Nog meer naar het zuiden een prachtige plek met zwemgelegenheid in de Sana:

Hier (44.610642, 16.817341) is het:

 

Turkije

Turkije spant volgens ons de kroon met deze geliefde bezigheid voor jong en oud. Picknickplekken zat! Een hele fijne in een bos aan zee, vonden we in de buurt van Dalyan:

Een vrolijke drukte op zonnige (weekend)dagen hoort er bij!

Hier (37.048076, 28.294088) is het:

 

Picknickplekken op de app “Park4night”

Ook op de app park4night kun je (steeds meer) overnachtingsplekken vinden! Er zijn op de kaart aparte symbolen voor picknickplekken, campings, plekken in de natuur, parkeerplaatsen, plekken geschikt voor campers en voor 4WD en bij een boerderij. Je kan zelf plaatsen toevoegen en / of je eigen ervaringen bij een plaats toevoegen.

Oh, en als je wilt weten waar de allerbovenste foto genomen is, dat was in Griekenland. Ongeveer 200 meter boven het Grote Prespameer. Volg vanuit het plaatsje Psarades de kust nog 5 kilometer over een smal en niet geasfalteerd pad. De foto staat ook op google earth. De plek is precies boven de grotkerk gelegen, die alleen over het water te bereiken is.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie