Home Routes4WD-routes De steenslagweg door de zee in Denemarken

De steenslagweg door de zee in Denemarken

door Chris
De steenslagweg door de zee in Denemarken

Een leuke ervaring: je rijdt met je eigen auto over een 6 kilometer lange steenslagweg door de zee in Denemarken naar het eilandje Mandø (“Manneneiland”). De route gaat over een gravelpad (de “Låningsvejen”) dat je alleen bij laag tij mag rijden! Om te bepalen wanneer dat kan is behalve het getij ook de invloed van de wind belangrijk. In het bezoekerscentrum, waar ook de tractorbussen geparkeerd staan, kun je vragen wanneer het veilig is de weg mag berijden, en misschien belangrijker nog: de terugweg! Reken twee keer een half uur voor de route en daar komt de tijd die je op het eiland wilt doorbrengen nog bij.

Onderweg zie je waarschijnlijk veel verschillende vogelsoorten.

Voor deze route heb je echt geen 4WD nodig, met een camper is het ook goed te doen. Ook zagen we caravans op de enige camping op het eiland. Er wonen nog slechts 30 mensen op het eiland.

Het eiland heeft o.a. een mooi kerkje te bezichtigen. Hier hangen miniatuurschepen aan het plafond!

Een andere manier om op het eiland te geraken is met de tractorbus, deze rijdt ook bij hoogtij! Deze bus kan ook over de “Ebbevej”:

Wil je niet het risico lopen dat je uren moet wachten voordat je deze weg kunt berijden? Er is een telefoonnummer met automatische info over het actuele tij: +45 75 42 29 24. Ook kun je de winkel op het eiland bellen: +45 75 44 51 02 (09:00 – 21:00). Of bel de tractorbus: +45 75 44 51 07

Rodebusje was hier in mei 2017. Lees eventueel ook nog dit leuke blog over het eiland Mandø en de tocht met de tractorbus.
Wij vonden het rijden van deze steenslagweg door de zee in Denemarken een boeiende ervaring. En we hadden ook nog eens het geluk dat de zon scheen.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie