Home CampingsTurkije Camping met spa in Cappadocië

Camping met spa in Cappadocië

door Chris
Camping met spa in Cappadocië

Als je een bezoek brengt aan Turkije, is een bezoek aan het tufsteenlandschap van Cappadocië een must. Voor rondreizende busjes en campers is er een vriendelijke doch primitieve camping met spa in Cappadocië: “Yali Camping”.

Het prachtig geërodeerde landschap van Göreme Milli Parkı ligt ongeveer in het midden van het land. Maar omdat Turkije een enorm groot land is, merk ik dat reizigers met campers vaak een rondje plannen met Cappadocië als verste punt. Hemelsbreed is Turkije van west naar oost ook zo’n 1500 kilometer. En voordat je Turkije vanuit Nederland hebt bereikt, heb je er ook al tweeëneenhalf duizend kilometer op zitten!

Camping Yali ligt slechts twintig kilometer verwijderd van dit bijzondere gebied en ook de eenvoudige camping zelf is zeer bijzonder! Er komt namelijk water van 45°C graden uit de grond gespoten. Naar ik begrepen heb, boorde de familie, die hier drie huizen bezit, naar grondwater en was hun verbazing groot. Dus een warme spa met wat omkleedhokjes en primitieve douches er omheen, was al snel geboren.

Een tufsteenlandschap ontstaat door vulkaanuitbarstingen, waarbij later de grotere harde brokstukken en de zachte as in een verschillend tempo eroderen. Hierdoor ontstaan allerlei gekke vormen. In dit uitgedoofde vulkanengebied is het dus wel logisch dat er warm water uit de grond komt.

De primitieve camping met spa

Het water van het zwembad wordt op een aangename temperatuur gebracht. Er is een binnen- en een buitenbad en heel belangrijk: geen vieze zwavelgeur! Als je in de buurt logeert, ben je natuurlijk ook welkom om alleen van de spa gebruik te maken. Wij waren hier in mei 2010 en we waren de enige gasten! Als ik nu op de campingsite kijk, zie ik dat het allemaal nog wat leuker is gemaakt, maar druk lijkt het nog steeds niet.

In het zachte gesteente werden al vanaf de prehistorie woningen uitgehakt, dus een bezoek aan een van de vele ondergrondse steden is een tweede “must” in deze streek.

Zwemmen in een kratermeer of zelfs vrij kamperen in een krater is in dit gebied ook mogelijk

Wil je naar deze camping met spa in Cappadocië? Kijk dan op site van Camping Yali waar de locatie precies is. Er is genoeg te doen in de omgeving!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie