Home Vrij kamperenServië Overnachten in Servisch Meteora

Overnachten in Servisch Meteora

door Chris

Ons plan om te overnachten in Servisch Meteora is een geweldige ervaring geworden. Een grasveldje aan een rivier met een heftig uitzicht op rotspunten en daar bovenop een kleine kerk.  Met als bonus een spannende wandeling naar die kleine kerk boven op één van die rotsen.

Veel mensen kennen wel het Griekse Meteora met de diverse kloosters gelegen op de hoge rotspunten in het noorden van Griekenland. Ik was dan ook blij verrast toen ik het “Servische Meteora” ontdekte, veel minder mooi natuurlijk, maar daarom dus ook helemaal niet toeristisch. Bovendien leek er beneden bij de rivier een mooi veldje om te overnachten.

De weg is lang en kronkelig 

Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen want de weg naar het dorp Trgovište in het zuiden van Servië is lang en kronkelig. Ongeveer 4 kilometer voor ( = ten westen van) dit dorp is een korte tunnel. Meteen na de tunnel is een kort pad naar het veldje aan de rivier. We reden eerst even verder want die bocht is scherp terug.

Een goed begaanbaar bergpaadje leidt omhoog naar een kerkje boven op de rots, dus een leuke wandeling. Net als dus bij het Griekse Meteora, al zijn daar veel meer kerken en kloosters te bewonderen. En toegegeven: de rotsen zijn daar ook iets mooier.

Veel vogels hebben hun nestjes in de spleten van de rotswand gebouwd. Voor de echte avonturiers (en de lokale bevolking) is er een wiebelige brug de rivier over.

Rustige overnachting in Servisch Meteora

In het voorjaar van 2018 hebben we hier overnacht. We hadden de pech dat het regenachtig weer was. We hebben toen dus niet gezwommen in de rivier, maar we hebben ’s avonds wel iets geks meegemaakt. Lees maar wat er op de avond van 16 april gebeurde. Wil je ook een kijkje nemen of overnachten in Servisch Meteora, het is hier (42.383296, 22.050960):

 

Het rode busje was trouwens in het Griekse Meteora in 2005.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie