Home RoutesAutoroutes Een Franse veter

Een Franse veter

door Chris
Een Franse veter

De Lacets de Montvernier! Als we lezen over deze haarspeldenroute, dopen we hem meteen om tot de “spaghettisliert” oftewel een Franse veter.

Met “spaghettisliert” zitten we er niet ver naast, want “lacets” betekent in het Frans: “veters”. In 2015 beklommen de renners van de Tour de France deze fotogenieke weg, zonder publiek, er zijn namelijk geen bermen!

Op zondag 19 augustus 2018 is het zover. We rijden met onze busjes er naar toe. Eerst hebben we wat moeite om de serie van 18 haarspelden tegen de rotshelling te vinden, want ze liggen flink verscholen in het groen. Als je goed kijkt zie je op de volgende foto ons witte busje op de eerste haarspeld:

Met ons toyota-busje durven we het wel aan, maar Hedzer en Lidwien met de grote camperbus, is dat wel verstandig? Die heeft een veel grotere draaicirkel. Het plan is dat wij eerst gaan en daarna bellen zodat zij eventueel kunnen volgen, maar al na twee haarspeldjes volgt een negatief advies! De weg is gewoon erg smal. Gelukkig voor ons zijn er geen tegenliggers. Al stop ik wel tweemaal om een geroutineerde achterligger te laten passeren, maar dat is dan wel even zoeken naar een geschikte plek. Wow, als je van bergroutes rijden houdt, dan is deze Franse veter een spannende uitdaging!

Hedzer en Lidwien rijden om via de dorpen Hermillon, Le Châtel en Le Praz, zodat we daarna samen de rest van de 1533 meter hoge Col de Chaussy rijden.

 

En dan rijden we door naar de Col de la Madeleine.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie