Home Vrij kamperenGriekenland Plekken aan de Aliakmonas rivier

Plekken aan de Aliakmonas rivier

door Chris

Vrije kampeer plekken aan de Aliakmonas rivier: heerlijk zwemmen en overnachten in een stille omgeving. Maar eerst even iets heel bijzonders bekijken:

We verlaten Sithonia en rijden over de hete Egnatia Odos naar Vergina, waar we het in 1977 ontdekte graf van koning Philippus II, de vader van Alexander bekijken.

Binnen mag je geen foto’s maken, maar het is erg indrukwekkend! Ik heb ook even een foto van het onopvallende toegangshek geplaatst, want wij liepen er voorbij totdat de souvenirwinkeltjes weer begonnen uit te dunnen. En dat is niet leuk als het heel heet is.

Dan weer een plekje voor de nacht vinden:

Op de laatste afslag voor de driesprong van de snelweg naar Kastoria slaan we af naar het aardige bergdorp Siatista. Bij de toegangsweg tot dit dorp is een bushalte met een snel en goed restaurant.

Resten Pasha brug

We volgen de Egnatia Odos aan de noordkant een kilometer of vijf en gaan dan de Aliakmonas rivier over op wegnummer 15. Na 700 meter slaan we af naar links, onder de snelweg door op een goed gravelpad naar de Pasha brug.

Even overwegen we hier te gaan staan tussen de eeuwenoude brugpijlers of in de schaduw bij de rotsen, maar we zien hier niet meteen een zwemplek waar je gemakkelijk het water in kan. We besluiten eerst verder te kijken. We volgen het pad naar links en gaan weer onder de snelweg door. Hier gaat een pad naar beneden, maar deze plek is al bezet door een ander busje, zagen we net vanaf de brug.

We komen weer op de 15, slaan rechtsaf de brug weer over en dan meteen weer rechts aan de overkant. Drie haarspeldjes naar beneden, onder de brug door en na 300 meter vinden we een heerlijke plek. In de schaduw. Het laatste stuk was wel pittig maar dan staan we ook praktisch in de rivierbedding.

Een herder zwaait uitbundig en verdwijnt al gauw met zijn geiten.

Naturistisch zwemmen

We vinden 50 meter verder een heerlijke zwemplek, het water is niet helemaal helder, maar schoon en heerlijk verfrissend.

Tijdens het lezen staat er plots een fietser voor onze neus, die ons complimenteert met deze prachtige plek. Hij zoekt ook een overnachtingsplek en omdat ik net een wandelingetje heb gemaakt en nog een leuk strand zag, verwijs ik hem daar naar toe.

Het pad er naar toe was voor ons net wat te slecht. Even later komt de fietser terug om zijn fiets op te halen en zijn duimen gaan omhoog! We hebben hem verder niet meer gezien.

De zon zakt alweer achter de rotswand en we beginnen ons te verheugen op een heldere sterrenhemel!

We zijn niet heel vroeg wakker, waarschijnlijk is de fietser al lang weer op pad. Dus weer lekker naturistisch zwemmen in het koele water tussen vele visjes.

We bedanken deze heerlijke plek en ik denk dat iedereen die van wildkamperen en natuurzwemmen houdt hier ergens een plek kan vinden. Wij gaan nu verder naar Albanië.

Wil je ook hier ergens kamperen, ik geef je de coördinaten van onze plek: 40.211752, 21.522825

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie