Home CampingsRoemenië De bloementuin van de familie Vass

De bloementuin van de familie Vass

door Chris
De bloementuin van de familie Vass

Ongeveer in het midden van Roemenië ligt Sovata. Hier ligt aan de rand van het dorp de bloementuin van de familie Vass, een mooie minicamping. De naam van deze camping is “Vasskert” en het laatste deel van dat woord betekent “tuin” of “(boom)gaard”. De bloementuin van de familie Vass dus!

En Sovata ligt dan wel midden in Roemenië, het is toch een mondain badplaatsje. Er zijn namelijk warme zoutmeertjes! En op het gebied van zout, zijn hier nog meer dingen te beleven.

Minicamping “De bloementuin van de familie Vass”

De bloementuin van de familie Vass

camping Vasskert

Een overnachting op deze heerlijke camping is niet duur en de eigenaren zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Aan de achterkant grenst de camping aan een riviertje, een hekje geeft toegang. Het sanitair is eenvoudig, doch schoon. En het werkt allemaal goed. Indien nodig, zijn er ook nog schattige houten huisjes te huur. Hier ook weer allemaal bloemen.

Sovata is op loopafstand met enkele winkels, restaurants en cafeetjes. De gelijknamige badplaats met de unieke warme zoutmeertjes, waaronder het “beren-meer”, ligt nog 2 kilometer verder. Deze badplaats was met name erg populair in de eerste helft van de 20e eeuw, toen zelfs de koninklijke familie kwam hier voor de geneeskrachtige baden. Daarom dus ook nog overal sierlijke landhuizen van de elite rond 1900.

Behalve heilzaam zwemmen in het beren-meer (let op, op deze site staan ook de openingstijden, op sommige uren moet het water namelijk “rusten”) kun je hier verderop ook gratis een modderbadje nemen. Het is even zoeken, maar er lopen hier altijd wel een paar Roemenen, die je die plek kunnen wijzen. Hier zijn ook enorme zoutpilaren te bewonderen.

Het plaatsje Praid, waar je een bezoek brengen aan een oude zoutmijn, ligt slechts een paar kilometer naar het zuiden. Omdat het in zo’n zoutmijn in de zomer heerlijk koel is, is er een heel pretpark gebouwd. Dus bivakkeren hele families de hele dag daar beneden. En er is zelfs een ondergrondse kerk:

Er is dus genoeg te beleven in de nabije omgeving van minicamping “de bloementuin van de familie Vass”.

Rodebusje was hier in 2015. Wil je hier ook heen? Hier (46.590827, 25.072978) is deze heerlijke camping:

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie