Home RoutesAutoroutes De Col de la Madeleine

De Col de la Madeleine

door Chris
goed gedaan!

Maar liefst 25 keer zat deze prachtige Col de la Madeleine in de Ronde van Frankrijk! En dat vinden Ton en Lidwien een hele goede reden om deze 1993 meter hoge pas zelf ook eens te gaan fietsen! Op de top straat trouwens een bord dat deze pas precies 2000 meter hoog is, dus die hoogte blijft een beetje discutabel.

Nou ja, de laatste twee kilometer dan. De gemiddelde stijging van het laatste stuk is ongeveer 7 à 8%. We laden de fietsen uit en daar gaan ze! Al gauw zijn ze stipjes in de verte. Wat een indrukwekkende omgeving om te fietsen!

 

Ton heeft wel een fiets met versnellingen, maar geen racefiets en Lidwien heeft een handbike met elektrische ondersteuning. Hedzer en ik parkeren de bussen boven en verrassend snel komen ze er al aan! Wat een prestatie van beiden! Op de top van de pas is veel parkeerruimte en er zijn verschillende berghutten om souvenirs te kopen of wat te drinken, terwijl je vanaf een terras geniet van het uitzicht.

De Col de la Madeleine is hier:

 

Deze twee steile kilometers was voor beiden een zeer sportieve uitdaging. Bij een volgende pas willen ze de laatste drie kilometer gaan fietsen.

En morgen gaan we samen de Mont Blanc beklimmen… (met een kabelbaantje). En dat is voor mensen met hoogtevrees ook een enorme uitdaging!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie