Home CampingsItalië Kamperen bij een wijnboerderij

Kamperen bij een wijnboerderij

door Chris
kamperen bij wijnboerderij

Gratis kamperen bij een Italiaanse wijnboerderij en genieten van een waanzinnig uitzicht! In ruil voor de aankoop van een paar flessen wijn. Als je zelf niet van wijn houdt, heb je meteen een paar goede souvenirs in cadeauverpakking. En soms hebben ze ook afhankelijk van het seizoen, extra vierge olijfolie, honing of andere lokale producten.

Voorzieningen kamperen bij deze wijnboerderij

Er is een parkeer- en camperplek met een strookje gras. Je kan er zo’n beetje op elk moment van de dag terecht (tussen 8.00 en 23.00 is de poort open) en je wordt vriendelijk geholpen. Er is dag en nacht een schoon toilet. Er schijnt zelfs een e-bike oplaadpunt te zijn. Klik hier voor de website van “Cantina Pegoraro”.

En dan het uitzicht!

Feestjes!

Ietsje hoger op de heuvel zijn picknickbanken in de schaduw, alwaar een Italiaanse familie uitbundig een verjaardag viert. Dat is niet meteen heel erg ontspannend, maar…

Als ze uitgefeest zijn, hebben ze natuurlijk een heleboel lekkere dingen over. Wij ontvangen enthousiast deze giften. En dan blijken ze nog meer voedsel en wijn over te hebben! Veel te veel voor ons, en bovendien hebben we vanmiddag al ergens warm gegeten.

Ondertussen arriveren de Duitse Simon en de Nederlandse Emy in hun oude “herr Gruber” en even later nog twee campers, beide met een jong stel. Dus we nodigen iedereen uit om ons te helpen met eten en drinken! Als de wijn op is, is er nog van die heerlijke limoncello!

De volgende ochtend wisselen we gegevens uit, we gaan de reis van onze buurtjes volgen. Ze hebben een lange tijd vrij genomen, al moeten ze hun reisschema aanpassen aan de huidige omstandigheden. Ze houden een blog bij en dit is hun versie van deze bijzondere plek en gezellige avond.

Dan rijden we naar de volgende paradijselijke minicamping, waar niet alleen een douche is, maar ook een zwembad.

Wil je misschien weten waar deze plek precies is? Hier de coördinaten: 45.41674416062079, 11.552747991373689 en hier op de kaart:

 

Tip: volg niet lukraak je navigatie, want er zijn hier vele smalle en steile weggetjes. Je ziet vanaf het asfalt de wijnboerderij liggen. Wij volgden namelijk een smal grintweggetje en kwamen bij de achterkant van het terrein, waar geen doorgang was.

Klik hier voor een gratis nachtje staan met je busje/camper bij nog veel meer Italiaanse wijnboerderijen die door vrouwen gerund worden.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie