Home CampingsItalië Minicamping aan het “Lago di Corlo”

Minicamping aan het “Lago di Corlo”

door Chris
Minicamping aan het Lago di Corlo

Deze minicamping ligt aan het “Lago di Corlo”, een stuwmeer aan de zuidkant van de Dolomieten. Het stadje Arsiè ligt op drie km fietsen. “Camping Lago Arsiè” heeft een prima restaurant met terras en vrolijke uitbaters.

We naderen het gebied vanuit het westen over een soort van snelweg. Tot onze verbazing moeten we niet linksaf de tunnel in, maar rechtsaf. Klopt dit wel? In de tunnel maken we echter een bocht van 270 graden, we komen kort uit de tunnel, passeren de snelweg en verdwijnen in de volgende tunnel. Waanzinnig goed gemaakt zeg! Deze tunnel is 3 km lang en 300 meter na de tunnel kun je afslaan naar rechts, maar als je die mist kan het verderop ook. Volg de borden verder maar.

We fietsen langs het stuwmeer richting Rocca en slaan vlak voor het dorp af naar links, al gauw komen we over een brug.

Verderop zien we nog een oude voetgangersbrug.

We gaan terug en fietsen via Rocca weer verder. Helaas is na wat heftige klimmetjes de weg afgesloten. Jammer, want het is hier prachtig. In Rocca zien we een oude wasplaats, dus even lekker de polsen onder de koude kraan.

Op het enige terras van het dorp zit het oudere echtpaar zelf aan het middagmaal, dus even gesloten.

We fietsen naar Arsiè, ook weer met enkele ups en downs, en ook daar is tijdens de siësta alles dicht. Zelfs de twee supermarkten. Haha, lekker stom van ons. Dit is toch een bekende irritatie in Italië.

Ton fietst later nog maar eens een keer naar Arsiè, en dat op een “rustdag”. Want het bevalt ons hier zo op deze minicamping aan het “Lago di Corlo”, dat we hier twee nachten blijven. En trouwe lezers van “rodebusje” weten dat dat niet vaak gebeurt. Morgen fietsen langs de Brenta!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie