Home RoutesFietsroutes Fietsen rond het Reschenmeer

Fietsen rond het Reschenmeer

door Chris
Fietsen rond het Reschenmeer

Zodra we het meer zien liggen schitteren in de zon, zien we ook dat er fietspaden langs de oever lopen. Gaan we fietsen rond het Reschenmeer? We denken er niet lang over na: we gaan heerlijk racen rond het Reschenmeer! Hier ons fotoverhaal van onze fietstocht rond dit Italiaanse meer.

In september 2020 passeerden we langzaam de Alpen en zijn net in Italië beland via de slechts 1504 meter hoge Reschenpass oftewel de Passo di Resia. Dit gebied is tweetalig, want zowel Duits als italiaans. De pas is tevens de waterscheiding tussen de Inn en de Adige.

De verdronken kerktoren

We stoppen even bij de beroemde verdronken kerktoren. Parkeren is hier moeizaam en duur. Dus een kilometertje verderop gratis parkeren en de fietsen pakken.

In ons fietsboekje van Bikeline zien we dat de afstand van een fietstocht rond het meer 15 kilometer is, voor ons dus perfect! We fietsen terug naar die fotogenieke kerktoren en eten daar eerst maar eens een matige schnitzel met patat.

Fietsen rond het Reschenmeer

Dan een mooie fietstocht, vrijwel overal is de goed aangegeven fietsroute geasfalteerd. Het uitzicht is fenomenaal!

Aan de westkant zijn vele korte klimmetjes. Een groep op huurfietsen haalt ons steeds in en staat dan weer op de volgende heuvel puffend in de schaduw. Uiteindelijk beloven we vanavond samen iets te gaan drinken. Een gemakkelijke belofte, want waar slapen wij vanavond?

Halverwege een schattig klein kerkje.

Dan naderen we de zuidkant van het meer.

We gaan we over de stuwdam. Mooi uitzicht en een volgend meer lonkt. De dam was klaar in 1950 en daarom staat die kerktoren van het dorp Graun sindsdien in het water.

De verloren trui

De oostkant gaat voornamelijk over een fietspad, gelukkig gescheiden van de drukke autoweg. Wel helemaal vlak dus! Terug bij ons busje baalt Ton: zijn trui zit niet meer op de bagagedrager. We rijden verder, maar turen steeds naar het fietspad: misschien zien we de trui liggen of misschien heeft iemand hem opgehangen. Dat laatste blijkt het geval! Zodra we kunnen, parkeren we. Ton pakt zijn fiets en klimt over een heuveltje. Joepie, want het is wel een soort van lievelingstrui. Bedankt, zorgzame persoon!

Al gauw zijn we in Mals / Malles. We zoeken een camping maar het wil niet lukken: te druk, geen schaduw… Uiteindelijk lukt het op de mooie en dure camping Cevedale in Goldrain, met zwembad!

Zoek je nog zo’n schitterende fietstocht rond een meer, maar dan in de Franse Alpen: een fietstocht rond het meer van Annecy is ook een aanrader.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie