Home BezienswaardighedenKroatië Dubrovnik zonder parkeerprobleem

Dubrovnik zonder parkeerprobleem

door Chris
Dubrovnik zonder parkeerproblemen

Dubrovnik bereiken zonder parkeerprobleem?

Ik haat het: je wilt een leuk stadje bezoeken en rijdt met je busje (of auto, of camper) diverse rondjes door druk verkeer. Ja, eindelijk, daar is een gaatje. Je wurmt je er in en gaat vol goede moed op zoek naar een apparaat waar je geld in moet gooien…

Dan kun je diverse ingewikkelde systemen tegenkomen met instructies in een voor jou vreemde taal. Soms moet je als toerist naar een locaal telefoonnummer bellen of je moet je naar de dichtstbijzijnde sigarenwinkel begeven…

Soms is het gewoon niet te doen en verlaat je teleurgesteld en hongerig het stadje weer.

Om dit parkeerprobleem op te lossen, hebben we dus sinds kort twee fietsen achterop ons busje. We parkeren in een buitenwijk, halen de fietsen eraf en binnen no time zitten we in het centrum, geweldig!

Overigens zijn er nog andere manieren te verzinnen om probleemloos een stadje binnen te vallen. Denk aan Dubrovnik: een stad met maar weinig toegangswegen en veel toeristen, die het willen zien.

Je kan de oude binnenstad ook bereiken met een boottaxi, een bus of een taxi natuurlijk, maar wat wij in 2016 deden was echt geweldig!

Dubrovnik bereiken zonder parkeerprobleem

Vanaf de kustweg gingen we niet naar beneden, maar juist omhoog. Dit smalle en steile weggetje naar Bosanka moet je met een camper niet proberen, hoor! Sinds 2010 is het oude kabelbaantje, dat in de oorlog was verwoest, groots herbouwd. (Klik hier voor informatie, de meeste toeristen nemen het kabelbaantje trouwens vanuit de stad, om van het geweldige uitzicht te kunnen genieten!)

Samen met 30 andere passagiers stapten we al na 4 minuten uit aan de poort van de oude stad! Bijkomend voordeel was dat de auto daarboven lekker koel bleef.

Ik ben benieuwd of jij ook handige tips hebt tegen parkeerstress? Reageer gerust.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie