Home Vrij kamperenKroatië Aan het Kroatische hazelnootmeertje

Aan het Kroatische hazelnootmeertje

door Chris

Vrij kamperen is in Kroatië officieel verboden en zullen we aan de kust of drukke omgeving niet gauw doen, maar in het binnenland staan we wel eens aan het Kroatische hazelnootmeertje. Een wonderschone plek. Het ligt op een zeer acceptabele afstand van de autoput, voor als je op doorreis bent naar bijvoorbeeld Servië, Noord-Macedonië of Griekenland.

Sinds kort is het hier zelfs een toeristische attractie met een picknickbank. Leuk, we hopen snel hier weer eens te overnachten!

Je kan op het asfalt blijven staan als het bijvoorbeeld net heel erg heeft geregend. Of via een uitgesleten gras-pad naar een prachtplek onder de bomen. Dit zijn trouwens geen hazelnootbomen, want die hebben we niet kunnen ontdekken hier.

Het is mogelijk om te zwemmen in het meertje, al is dit niet de fijnste zwemplek. Het water is in het voorjaar fris, maar naar mate het seizoen vordert…

Er zijn altijd wel enkele vissers aanwezig. En soms eekhoorntjes! Het ligt niet al te ver van de autoput en wij hebben er al enkele keren prettig overnacht. Hier (45.24255, 18.08754) is het:

 

Vrij kamperen aan het Kroatische hazelnootmeertje is weliswaar verboden, maar kans op een boete lijkt hier minimaal. Ook hebben we hier wel eens locals met grote tenten gezien.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie