Home ReisverhalenBalkan, westelijk Slovenië en Kroatië 2009

Slovenië en Kroatië 2009

door Chris

In Slovenië bezoeken we twee prachtige kloven en in Kroatië verkennen we behalve de Plitvice meren ook de eilanden Rab, Krk, Cres en Lošinj.

Duitse campings kunnen ook heel leuk zijn!

We willen dit keer naar Engeland en Schotland, maar omdat de voorspellingen regen en maximum temperatuur 16 °C zijn, wordt ons doel een paar dagen voor vertrek: de Alpen! Ten zuiden van de Alpen schijnt de temperatuur de komende weken ruim 30 °C te zijn, dus bij hitte kunnen we de bergen in vluchten. Vlak voor vertrek blijk het binnen twee dagen te gaan regenen in het gebied dus de gletsjer in het Kaunertal (hier zullen we trouwens in 2015 wel per ongeluk terecht komen) kunnen we op onze buik schrijven. Nou ja, we zien wel weer!

13 juni
Om 20.00 vertrekken we vanaf een etentje en bij Arnhem bedenken we dat we wel weer eens in Niedersissen kunnen overnachten. Om 0.30 arriveren we daar en het is werkelijk pikkedonker in het bos als we de zaklampen uit doen! We nemen één borrel en willen gaan slapen, maar vanwege de gezelligheid nog een paar. Eerst nog schrikkerig van elk geluidje in het donker maar al gauw malen we nergens meer om.

14 juni
Om 9.15 wakker en de zon schijnt, ik maak koffie en geniet van de prachtige plek en de vogelgeluiden.

We kijken gewoontegetrouw nog bij de everzwijnen voederplek maar alles ziet er onaangeroerd uit.
Plots staat er een echtpaar naast ons busje en de vrouw vraagt op boze toon of wij van de doorgaande weg komen. Dit blijkt hun manier van de weg vragen, ze zijn gewoon verdwaald. Dus we hoeven niet te verantwoorden wat wij daar doen!

Bad Ems

Om 11.00 rijden we weer, eerst op de snelweg tot Ton ineens een bord ziet met “Bad Ems”. Hij had net verteld dat hij daar nog wel eens wilde kijken, want hij had daar als 17-jarige zijn eerste kusje gehad!
In Bad Ems eten we een vette hap: curry-worst met patat bij de Imbiss.

Dan lopen we nog wat rond maar Ton herkent alleen de rivier. Er staan hier wel mooie huizen:

Via kronkelweggetjes met veel motoren rijden we terug naar de snelweg. Bij Wertheim volgt nog zo’n actie op zoek naar een camping. Uiteindelijk belanden we vlakbij de snelweg op een “landelijke” camping, we zetten het busje op het “trekkersveldje”, waar verder alleen campers staan en caravans met geweldig dure auto’s die volgens de eigenaren nodig gepoetst moeten worden. Ze gaan bijna allemaal eten aan een tafeltje met een kleedje erop. Dus wij voelen ons met onze bordjes op schoot een vreemde eend in de bijt. Gelukkig wil daarom(?) ook niemand naast ons staan, want het is behoorlijk hutje mutje.

Ook de 5-minuten-durende-wandeling (enkele reis) naar het toiletgebouw langs de tuinkabouters van de vaste gasten is op den duur niet leuk meer. Om 22.00 wordt het schemerig en gaat iedereen slapen. We zitten nog even onder de klep want het is heel zachtjes gaan regenen. Had die koekoek dus toch weer gelijk!

15 juni
Als we om 10.00 wakker worden is bijna iedereen al weer weg. We hebben niks gehoord.

Niet douchen tussen 11.00 en 12.00 uur of zo

Even later gaan we douchen, er zijn slechts vier douches voor honderden gasten dus we hadden al bedacht dat we dat niet al te vroeg moesten doen. Ton kan nog wel douchen maar Chris heeft obstipatie en als ze eindelijk wil douchen worden ze net schoongemaakt. Maar geen nood, op een bord staat dat je dan van de herenfaciliteiten gebruik kunt maken.

Ik gooi mijn douchemuntje in een gelikt apparaat bij de wastafels en kies douche nummer 3, want nummer 4 is bezet, staat er op het display. Net als het muntje erin zit komt er een schoonmaakster uit nummer 4 en verdwijnt in nummer 3. Wel potverdorie, mijn tijd is al ingegaan en ik moet me ook nog uitkleden. De gebrekkig Duits sprekende schoonmaakster maakt me duidelijk dat het voor mijn eigen veiligheid toch beter is om 15 minuten te wachten want ze gaat bijtend spul op de muren smeren.

Na 10 minuten zegt ze dat het nog veel langer gaat duren omdat iemand anders eerst nog de vloer moet doen. Ik vraag mijn geld maar terug bij de receptie en vraag aan Ton of hij een fles water over me heen wil gooien. Wat worden we op campings toch vaak gefrustreerd door allerlei onbeschreven regeltjes: “niet douchen tussen 11.00 en 12.00 uur of zo”

Omdat er nu drie dagen regen wordt verwacht in de Alpen rijden we om de beurt een uurtje tot we om 20.00 aankomen in Begunje in Slovenië.

Lees maar verder op pagina 2.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie