Home CampingsServië Camping Zasavica in Servië

Camping Zasavica in Servië

door Chris
Camping Zasavica in Servië

In het noorden van Servië ligt op niet al te grote afstand van de autoput de luxe camping Zasavica. De eigenaar beheert vlakbij een groot natuurgebied en een boerderij waar oude rassen gekoesterd worden. In het bezoekerscentrum wat erbij hoort is ook een restaurant waar men de speciale goulash kan eten. Meer gerechten hebben ze niet.

bezoekerscentrum Zasavica

Op de boerderij produceert men ezelinnenmelk. Hiervan maakt men een heel duur soort kaas: ezelinnenkaas à 1000 euro per kilogram.

Het spul is dan ook verpakt als goudstaafje. Op de website van deze camping in Servië lees ik dat er nu ook een wintercamping bij het bezoekerscentrum aan de rivier de Zasavica is gerealiseerd en eigenaar Jovan kennende zal dit ook piekfijn in orde zijn!

De zomercamping is zo’n 300 meter voor de farm en ligt in een schaduwrijk bosje. Het sanitair is mooier dan bij ons thuis! De mensen bij de receptie zijn zeer vriendelijk. Je kan er ook brood bestellen. En er is bewaking, ook ’s nachts!

Het rodebusje was er in het najaar van 2013, we bezochten toen ook Belgrado. Ook anderen hebben lovende recensies over deze camping in Servië geschreven. Er staan borden vanaf de snelweg om deze camping aan te wijzen. Hemelsbreed is de afstand tot de snelweg slechts een kilometer of zes. Maar houd er rekening mee dat het vanaf de afslag van Sremska Mitrovica nog wel 16 kilometer is, want je moet met een grote brug de rivier de Sava oversteken. Locatie: 44.961031, 19.523109

 

Overigens is deze vlakke omgeving heel geschikt om op de fiets te verkennen. En volgens eigenaar Jovan is er een wandelpad door het natuurgebied uitgezet, dat eigenlijk alleen door Nederlanders wordt bewandeld. De “locals” houden namelijk meer van lekker eten in het restaurant terwijl hun kinderen zich vermaken op de speeltoestellen.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie