Home CampingsNoord-Macedonië Camping Rino aan het meer van Ohrid

Camping Rino aan het meer van Ohrid

door Chris
Camping Rino aan het meer van Ohrid

Camping Rino aan het meer van Ohrid

Aan de oever van het prachtige meer van Ohrid ligt in Noord-Macedonië de gastvrije camping Rino met eenvoudig sanitair. Elke ochtend wordt er gratis koffie gebracht zodra men ziet dat je wakker bent. Op het terras boven het water kunnen heerlijke maaltijden geserveerd worden. Ook even een ontbijtje bij je tent of camper brengen, daar draaien ze hun hand niet voor om. Op de foto hieronder ziet de oever er niet mooi uit omdat het water veel hoger staat dan normaal.

Geniet van het uitzicht vanaf de camping of fiets naar Struga, een lief plaatsje aan het meer waar het water vanuit het Ohridmeer de Zwarte Drim instroomt, die hier dus begint.  Deze rivier stroomt naar het noorden, vloeit bij het Albanese Kukës samen met de Witte Drim en komt uiteindelijk na nog een paar stuwmeren uit in de Adriatische Zee bij Shkodër. Waar trouwens ook een hele fijne camping is.

Genoeg terrasjes en restaurantjes hier in Struga, ook de lokale bevolking houdt ervan om te flaneren aan de oevers van het meer.

Als je de andere kant op fietst kom je in het dorp Radozda, gelegen tegen de Albanese grens met ook weer leuke terrasjes en restaurants aan het water. Er is ook een grotkerk te bezoeken, hiervoor moet je wel wat trappen op.

Overige uitstapjes: Ohrid, Sveti Naum, of gewoon een rondje om het meer (paspoort mee!)

In het zuiden zijn “ingangen” van het meer van Ohrid

Bij Sveti Naum zijn veel bronnen, dit water komt op zijn beurt uit het nog hoger gelegen Prespameer dwars door het Galičica bergmassief! Bij Sveti Naum zie je een groot deel daarvan het Ohridmeer instromen. Via een soort stroming over de bodem van het meer gaat dit water snel naar de uitstroom in de Zwarte Drim bij Struga. Het duurt tientallen jaren voordat al het water in het meer op deze manier is “ververst”. Ook bij het Albanese Drilon borrelt dit water op.

Nog meer campings aan het meer van Ohrid

Hier aan de zuidkust van het meer van Ohrid liggen in Albanie zeker vier minicampings.

Aan de westkust van het meer van Ohrid ligt een mooi vlak fietspad en nog eens een aantal kleine campings.

Lees hier onze ervaringen op deze camping Rino aan het meer van Ohrid in 2018. En/of kijk in onderstaand kaartje waar (41.151170, 20.651407) deze fijne camping is.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie