Home CampingsKroatië Minicamping bij Zagreb

Minicamping bij Zagreb

door Chris
Minicamping bij Zagreb

In het Kroatische natuurgebied de Lonjsko Polje in de buurt van Zagreb ligt een eenvoudige minicamping Tradicije bij een restaurant dat heerlijke traditionele gerechten serveert. Het is het leukst om deze plek te bezoeken in het voorjaar of de vroege zomer want op het dak van het restaurant bevindt zich een ooievaarsnest.

Een ooievaarsnest op het dak!

Wij waren er in april (2018), dus de tijd van het mooi maken van het nest en de sex! Het ooievaarskoppel begroet elkaar uitbundig al klepperend met de snavels, ander geluid kunnen ze niet maken. Machtig om te zien hoe die grote vogels op elkaar balanceren als ze hijgend de cloaca’s tegen elkaar wrijven.

Een volgende keer komen we waarschijnlijk wat later in het jaar in dit dorp aan de Sava, genaamd Čigoč, zodat we ook het voederen van de jongen of de eerste vliegpogingen kunnen zien.

In augustus vliegen de ooievaars weer naar Afrika om daar te overwinteren.

De minicamping bij Zagreb is hier (45.417607, 16.628490):

 

Leuk fietsen

De camping ligt aan een dode arm van de brede rivier de Sava. De echte rivier is echter niet ver weg en meandert hier met grote bogen door het vrij vlakke landschap. Veel drassige bosgebieden hier in combinatie met landbouwactiviteit. Ideaal dus voor ooievaars om voedsel te verzamelen. Er zit zelfs een zwarte ooievaar op een nest ver in de bossen hier. Deze soort is wat schuwer.

Langs de Sava is het ook erg leuk fietsen. Er staan nog veel oude houten huizen en er zijn nog meer bijzondere dieren te bewonderen. Bij Drenov Bok zit bijvoorbeeld een lepelaarskolonie.

Nog een leuke minicamping in de buurt van Zagreb

Hemelsbreed is deze camping 65 kilometer ten zuidoosten van de Kroatische hoofdstad verwijderd. Een kleine 20 kilometer ten westen van Zagreb ligt nog een leuke minicamping. Deze ligt op fietsafstand van het gezellige centrum van Samobor. Dus wellicht leuk om voor en na een bezoek aan Zagreb één of beide campinkjes met een bezoekje te vereren.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie