Home Vrij kamperenAlbanië De mooie stranden bij Vlorë

De mooie stranden bij Vlorë

door Chris
De mooie stranden bij Vlorë

Ten noorden van de Albanese kustplaats Vlorë liggen een aantal mooie stranden waar je lekker rustig kunt vrij kamperen, gewoon op het strand!

Een asfaltweg leidt naar het klooster van Zvernec, alwaar de houten loopbrug naar het eiland onlangs is vernieuwd. Dus je zou dit vredige complex op een eilandje in de Narta Lagune kunnen bezoeken. Foto’s maken is er echter verboden.

Een halve kilometer voor de brug naar het klooster gaat een gravelpad echter rechtdoor over een dijkje en na een dikke kilometer kom je over een soort brug. Hier is een verbinding tussen het water van de Narta Lagune en de zee. Nu nog één kilometer en dan ben je op een enorm halvemaanvormig strand van ongeveer één kilometer lengte.

Kamperen op de mooie stranden bij Vlorë

Je kan hier prima kamperen, dit deden wij in 2010.

Je kan ook nog verder rijden over het harde zand van het strand. Aan de andere kant van het strand gaat het pad verder, kies na 200 meter links en na ongeveer 600 meter kom je bij een tweede strand dat kleiner is maar nog veel mooier! Dit pad is wel ietwat lastig, wij stonden hier in 2012 en in 2016.

 

Als je links of rechts van dit strand op het pad nog verder loopt, zijn er geweldige rotsformaties te bewonderen.

Ook op het strand zelf kan je over de mooie rotsen lopen, pas op dat je niet uit glijdt!

Deze plek nodigt uit tot het maken van een kampvuurtje. De zonsondergang kan hier heel mooi zijn, want het is op het westen. Het zwemmen en zeker het snorkelen is echter matig: de zee is te ondiep en te zanderig. Vaak is er op deze plek een groepje creatieve vissers te vinden. De mannen hebben samen veel lol als ze proberen een vette vangst binnen te halen.

Als jij ooit ook geniet van vrij kamperen op de mooie stranden bij Vlorë, zou je dan een berichtje willen achterlaten, hoe het daar nu is?

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie