Home Vrij kamperenRoemenië Vrij kamperen bij de kikkerrots

Vrij kamperen bij de kikkerrots

kampvuur aan een lieflijk beekje

door Chris
Chris op de kikkerrots

Een lieflijk beekje kronkelt door het bos, een goed berijdbaar steenslagpad, vrij kamperen bij de kikkerrots is vrij kamperen voor beginners! Overal mooie vlakke veldjes met kampvuurplekken naast de beek. Iedereen zal hier een mooie plek vinden. Wij zijn hier op een weekenddag (zaterdag 11 september 2021), dus het is wel wat druk.

Eerst staan we op een groot hobbelig veld vlak na de kikkerrots. Er liggen wat mensen te zonnen en aan de overkant bouwen tieners een feestje. Jongelui die pas hun rijbewijs hebben, rijden hun auto’s door het beekje naar de overkant.

We relaxen hier even en het valt ons op dat er er overal bordjes staan. Het symbool is duidelijk: een man die iets in een afvalbak gooit en de Roemeense tekst erbij betekent eenvoudig: “schoonhouden!” Maar het werkt, want iedere auto die terugkeert uit het verderop gelegen bos, stopt bij de grote afvalcontainers. En het is overal brandschoon!

De grappige kikkerrots

We wandelen via het beekje naar de kikkerrots.

De kikkerrots (in het Roemeens “Piatra Broaştei“) wordt zo genoemd omdat deze enorme steen precies lijkt op een kikker die half boven het water uit steekt.

Vrij kamperen voorbij de kikkerrots

Omdat we naast de vuilcontainers staan (“Klong”, alweer een zak), rijden we verder op het weggetje. En vinden al heel snel een prachtplek. Wellicht zijn verderop nog veel meer geschikte plekken, maar dat weten we dus niet.

Tegen de schemering stopt het verkeer op het pad en zijn we alleen. Op onze plek hebben de vorige gasten een flinke hoeveelheid hout voor ons achter gelaten. Dat is fijn want de boshellingen zijn hier steil en het “laaghangend fruit” is al geplukt. Dat wordt een fijn kampvuur vanavond en ik zoek alvast een geschikte pook.

De volgende ochtend is het alweer vroeg druk in de vallei: families in kleine auto’s volgepropt met kookpotten, tafels en stoelen, bezetten hun lievelingsplek. Wandelaars in vrolijk gekleurde kleding lopen met hun nordic walking stokken voorbij. Een Roemeense Belg stelt vragen over onze fietsen, die hij typisch Nederlands vindt. Of wat daar wel wat aan hebben in Roemenië. Jazeker: gisteren nog heerlijk gefietst in Alba Iulia!

Wij reizen weer een stukje verder naar het oosten. Tot slot de coördinaten van de kikkerrots: 45.69943102092013, 24.096544355699287

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie