Home RoutesAutoroutes Is dit Noorwegen of Montenegro?

Is dit Noorwegen of Montenegro?

door Chris

Is dit Noorwegen of Montenegro? Vanuit het Montenegrijnse Žabljak willen we rond het Durmitor Nationale Park rijden. Deze 85 schitterende kilometers zijn sinds kort volledig geasfalteerd, doch de weg is smal. We kunnen de weg naar Mala Crna Gora niet vinden want het gebied rond Žabljak lijkt een grote bouwput, dus dan het rondje maar met de klok mee. We rijden samen met flink wat andere toeristen de 1907 meter hoge pas Sedlo op, schitterend!

Is dit Noorwegen of Montenegro?

Ook boven zijn we niet alleen.

Tijdens de afdaling zijn mijn ogen gewoon hongerig zo mooi is het hier. Dit is echter niet handig op een bochtige weg met een rode tractor op de hielen.

Toch komen we heelhuids aan in Trsa en andere nederzettingen op de hoogvlakte aan de westkant van het Durmitorgebergte.

De toeristen zijn ondertussen verdwenen. Gelukkig maar! Bij Nedajno zien we aan de overkant van de Sušica Canyon de huizen van Mala Crna Gora:

Via zeven steile haarspelden de Sušica Canyon in, waar we een foto maken van een opgedroogd meer:

In het voorjaar is hier een meer van het smeltwater van een gletsjertong uit het Durmitor. De weg blijft geasfalteerd en gaat hier verder omhoog, uiteindelijk weer naar Žabljak.

Hoogvlakte

Maar wij besluiten terug te gaan naar Nedajno en de hoogvlakte rond Vojvodici.

We vinden een mooie overnachtingsplek met uitzicht op bergen en wolken.

De volgende dag gaan we richting de Bosnische grens en zien we de Tara weer! Deze rivier heeft na de brug over de Tara zo’n 50 km in haar kloof door echt onherbergzaam gebied gestroomd en zal bij de grenspost samen met de Piva de Drina vormen.

Grappige grenspost

De grens is hier wel grappig. Want dit weinig gebruikte weggetje komt hier precies uit tussen de Montenegrijnse grenspost en de Bosnische grenspost. Dus je moet je eerst even afmelden bij de Montenegrijnen.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie