Home Vrij kamperenGriekenland De schildpaddenvallei

De schildpaddenvallei

door Chris
de schildpaddenvallei

“De schildpaddenvallei”, zo noemen wij een eenzame overnachtingsplek aan de Griekse kust tegenover het eiland Lefkas. Er zijn wel veel dieren!

de schildpaddenvallei
de schildpaddenvallei

Het pad om hier te komen is niet gemakkelijk, maar gelukkig ook niet zo lang. Ga niet bij de waterbron in het bosje staan! Wel jammer, want daar is wat schaduw. “Dan durven de dieren niet te drinken”, vertelt een herder ons. Dit is ook de enige persoon die zich hier laat zien. Dieren zijn hier echter in overvloed: geiten, varkens, koeien. En als je gaat snorkelen, zal je vast ook de grote sponzen zien.

Parende schildpadden!

Het meest genieten we echter van de schildpadden. Op mijn tocht door het dal zie ik er een heleboel. Dan hoor ik steeds twee doffe klappen. Heel regelmatig. Onder een struik zitten twee schildpadden, die elkaar stompen. Dit maakt een opvallend hol geluid. Waarschijnlijk zijn dit twee mannetjes, die vechten om een vrouwtje. Dat denk ik omdat ik later op deze wikipediapagina meer lees over deze bijzondere dieren.

’s Avonds gaan we nogmaals naar de struik en horen we ook blaas- en sisgeluiden. En dan heel schattige gelukzalige kreuntjes, heel menselijk. Wauw! parende schildpadden, dat kan niet missen!

Lees hier eventueel verder over onze belevenissen aldaar! Ook een link naar het geluid van parende schildpadden is daar.

Routebeschrijving: Een kilometer of 6 ten zuiden van de brug naar het Griekse eiland Lefkas ligt het dorp Plagia. Ga hier langs de haven en de zee nog verder naar het zuiden over een gloednieuwe asfaltweg en je komt na een kilometer bij een modderig koeienstrand met vlak daarna een mooi strand met een piertje en een barretje. Een prachtige overnachtingsplek! En als je een camper rijdt, kun je beter hier blijven. Maar wij zijn eigenwijs en willen nog meer privacy! We gaan nog verder langs de zee, het pad is vrij slecht. Na 200 meter is er een kort pad naar beneden naar een strandje. Dit lijkt ons voor ons 4WD busje toch net wat te steil, maar deze plek staat wel op Park4Night. En heeft goede ervaringen. Nu nog een halve kilometer over het rotsige pad en we bereiken we een eenzame vallei.

Waar is deze schildpaddenvallei?

Als je hier ook naar toe wilt, dan zijn dit de coördinaten: 38.780865, 20.755509 en hieronder zie je dat op een kaart:

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie