Home BezienswaardighedenFrankrijk Met een kabelbaan naar de Mont Blanc

Met een kabelbaan naar de Mont Blanc

door Chris
met een kabelbaan naar de Mont Blanc
met een kabelbaan naar de Mont Blanc
uitzicht op de Mont Blanc vanaf de Aiguille du Midi

In de zomer van 2018 trakteert Lidwien ons op een rit met de kabelbaan naar de Mont Blanc. We hebben veel geluk met het zeer heldere weer.

De hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, is 4810 meter heb ik vroeger op school geleerd. Nooit geweten dat je vrij gemakkelijk de top kunt benaderen tot een hoogte van 3842 meter! Deze berg heet de Aiguille du Midi en is per kabelbaan vanuit het Franse Chamonix te bereiken, of eigenlijk twee kabelbanen, want je moet een keer overstappen. Je begint op een hoogte van 1035 meter.

Boven aangekomen hebben twee van ons echt last van de ijle lucht. De twee anderen hadden tijdens de rit met de kabelbaan last van hoogtevrees. Het uitzicht daarboven is fenomenaal!

Gelukkig hebben we mooi helder weer. Er zijn ook veel alpinisten bezig. We zien een basiskamp met koepeltentjes en ergens  in de verte zijn mensen met een laddertje bezig een ijs-scheur te overbruggen. Leuk om je eigen verrekijker mee te nemen!

Ton en Lidwien zijn de mensen zonder hoogtevrees en ze willen ook wel even op een glazen plaat staan.

Terug naar beneden valt het me op dat de kleur groen ineens heel heftig is na een tijdje in een zwart-grijs-witte wereld. Lidwien heel erg bedankt dat je ons hebt getrakteerd op deze geweldige ervaring! Voor deze tocht met de kabelbaan naar de Mont Blanc is helder weer erg belangrijk.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie