Home Vrij kamperenMontenegro De heerlijke Cijevna rivier

De heerlijke Cijevna rivier

door Chris
De heerlijke Cijevna rivier

Het laatste stuk van de heerlijke Cijevna rivier loopt door Montenegro. De rivier ontspringt in de Noord Albanese bergen, heet daar de Cem en loopt door ongerept gebied. Dus heerlijk schoon, fris en helder bergwater!

Bij een brug is een natuurlijk strandje met een geweldige zwemplek!

Aan de andere kant van de weg is een groot parkeerveld met verderop ook nog wat bomen zodat je hier prima vrij kunt staan.

In 2010 vond de plaatselijke jeugd vindt het geweldig spannend om vanaf de brug het water in te springen. Nou, ik doe het ze niet na!

Via de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica of Tuzi is deze plek gemakkelijk bereikbaar. Ook de zwemplek zelf is gemakkelijk te bereiken, er is namelijk een trap en een pad. En dan loop je zo naar een klein strandje.

Als je hier ook naar toe wilt, dit (42.395775, 19.380055) is de plek bij de brug:

 

Als je hier overnacht, heb je kans dat de “Montenegro Borderpolice” je uit de slaap haalt (dat overkwam ons in 2012). Maar dat is waarschijnlijk binnenkort verleden tijd, omdat er langs de rivier een nieuwe grenspost komt. Je komt dan uit op deze Albanese route.

En of die grenspost nu wel of niet binnenkort open is, die route langs de heerlijke Cijevna rivier is überhaupt fantastisch om te rijden.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie