Home CampingsTsjechië Minicamping in Tsjechië

Minicamping in Tsjechië

door Chris
zwembad bij minicamping in Tsjechie

Een tip van vrienden: camping Lidmiluv Mlyn, een minicamping in Tsjechië. “Dat is vast iets voor jullie” en dat klopt! Zij hebben een dochter, die gek is van paarden en dan moet je hier wezen! Het Nederlandse stel Edo en Sietske hebben hier een paradijsje gerealiseerd.

Paarden

Hun hoofdverdienste is het pension met kamers rond een binnenplaats. De gasten kunnen dan ritten of lessen op hun paarden boeken.

Zestien paarden, die in een kudde leven, hebben ze maar liefst. Maar de minicamping in hun heerlijke tuin is ons doel.

Via de riante oprijlaan van Lidmiluv Mlyn (= de oude watermolen) betreden we de tuin.

Edo wijst ons waar de drie enorme plekken zijn om te kamperen. Meer plekken zijn er niet in de grote tuin. De tuin en het zwembad zijn er immers ook voor de pensiongasten. “Kies maar welke plek je het meest bevalt”

De pestzuil van Polička

We vertellen dat we naar het stadje Polička willen fietsen, dus Edo beschrijft ons de fietsroute. Het is bijna vlak en na 1,5 km rechtsaf. De weg is wegens werkzaamheden sinds eergisteren afgesloten, maar op de fiets kun je er nog wel langs. Totaal is het ongeveer 4 kilometer. Het blijkt allemaal te kloppen.

Op het centrale plein in Polička is een pestzuil en we zien de heilige Sebastiaan vastgebonden aan een boom en getroffen door drie pijlen.

We vinden een gezellig terrasje en fietsen dan weer terug.

Wat een paradijselijke minicamping in Tsjechië was dit!

’s Ochtends zien we vier reetjes die een paar keer heen en weer lopen op zoek naar een drinkplek in de naast de camping gelegen beek. De reetjes zijn net iets te ver weg, maar deze zwaluw niet.

Dan nemen we een heerlijke douche en gaan we betalen. De prijs voor onze overnachting op deze paradijselijke minicamping in Tsjechië valt ook nog eens heel erg mee.

De camping is moeilijk te vinden want er staat geen bord. Het lijkt mij verstandig om eerst contact te zoeken.

Bovengenoemde vrienden waren toevallig ook eens op een andere minicamping in Kroatië door ons beschreven.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie