Home Vrij kamperenGriekenland Plekje 416 op een overwoekerde camping

Plekje 416 op een overwoekerde camping

door Chris

Mislukte projecten, vroeger was er ergens iets en nu niet meer. Verlaten en aan de natuur overgeleverd. Het intrigeert niet alleen mij maar ook anderen en het scoren of bezoeken van dit soort plekken heeft zelfs een naam: “urban exploring”. Leuke sites zijn bijvoorbeeld Nancy de Ridder fotografie en “Berlijnblog” Voor deze nacht vinden we “plekje 416” op een overwoekerde camping in Griekenland

Overwoekerde camping

Als ik een verlaten camping aan zee ontdek, net ten zuiden van Thessaloniki, moeten we die gewoon bezoeken op weg naar Sithonia. Je kan er komen via een pad langs het strand of gewoon via de hoofdingang:

In een doolhof van asfaltweggetjes zoeken we ons een weg naar het smalle zandstrand. We vinden op plekje 416 ons thuis voor de komende nacht, er is ook wat schaduw.

Er lopen wat blote mannen, dus dan kunnen wij ook wel ongekleed te water gaan. Er is wat wier en het wordt niet snel diep.

Het is leuk om te kijken wat er nog rest van de eens zo bloeiende camping die zich zowat een kilometer langs de zee uitstrekte.

’s Avonds kijken we op het strand naar de zonsondergang. Een Griekse man wil ons daar weg hebben, maar blijkt uiteindelijk toch wel aardig. De nacht is stil.

Zandkaap met scheepswrak

Dan rijden we de naastgelegen zandkaap op en raken met onze 4WD vast in het mulle zand, na een paar keer heen en weer rijden zijn we weer los.

We snorkelen bij een verroest scheepswrak. Ook weer iets dat ooit iets was. Gezonken tijdens de Griekse dictatuur, een mislukt project, het was de bedoeling dat door het opspuiten van land natuurgebied plaats zou maken voor boerenland. De boot ligt hier al zo’n 50 jaar….. en ligt er nu mooi begroeid bij.

Dag camping Epanomi, bedankt en tot de volgende keer! Wij gaan nu het schiereiland Sithonia verkennen.

Komisch, ik bedenk nu pas dat we al eerder aan “urban exploring” hebben gedaan. Bijvoorbeeld een Russische spookstad in de voormalige DDR en een overwoekerd pretpark in Berlijn. Of kamperen op een verlaten vliegveld in Tsjechië!

Hier (40.401818, 22.903801) is de ingang van die overwoekerde en verlaten camping bij het Griekse Epanomi:

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie