Home RoutesAutoroutes De Alpen over

De Alpen over

door Chris
over de Alpen via de Hahntenjoch

Langzaam de Alpen over? Dit fotoverslag beschrijft de route over de Hahnten-Joch en de Reschen-pas, een bergachtige route door Oostenrijk. Met helder weer en een stoer busje een fijne manier om van Duitsland in Italië te geraken.

In het zuiden van Duitsland staan we op het camperveldje van een groot stacaravanpark, niet onze favoriet. En we staan ook nog naast de afvalcontainers. Kling, daar gaat weer een fles! Maar we willen morgen om de Grüntensee fietsen.

Daarna vereren we Jungholz met een bezoek, een stukje Oostenrijk dat met één punt aan de rest van Oostenrijk vast zit. Zo een grenspunt waar vier grenzen samenkomen noemt men een quadripoint en die zijn dun gezaaid in de wereld. En in dit geval ligt het quadripoint ook nog eens boven op een hele hoge berg, de 1636 meter hoge Sorgschroven. We zien inderdaad een kruis daarboven staan. Overigens bestaat een quadripoint van vier verschillende landen tegenwoordig nergens meer ter wereld. Maar nog niet zo lang geleden had Nederland zelf zo’n quadripoint, samen met België, Pruisen en Neutraal-Moresnet.

De Alpen over

We rijden verder richting Alpen, maar er gaat iets mis. Daarom mogen we de schitterende afdaling naar Bad Hindelang ook nog eens andersom doen, absoluut geen straf! Nog even tanken voor de grens en dan rijden we het Tannheimer Tal binnen. Ook alweer zo mooi!

Na de 1092 meter hoge Gaichtpas volgen we de rivier de Lech en rijden dan het prachtige Bschlaber Tal in.

De nu volgende Hahntennjoch is 1894 meter hoog en is verboden voor caravans. Opvallend veel gruishellingen hier en wellicht daarom moeten we ergens 20 minuten wachten wegens werkzaamheden.

Beneden ligt Imst. Via een stukje snelweg en de lange Landecker tunnel volgen we de Inn verder tot drie kilometer voorbij Pfunds. Hier pakken we camping Via Claudiasee en zoeken een mooi plekje.

Er is nog tijd zat om het dorp Pfunds te bezoeken. Op de camping is een brug en aan de overkant een prachtig fietspad, dus die paar kilometers hebben we zo gefietst.

In Pfunds bezoeken we een mooi terras tegenover een kruisboogschietbaan, ongeveer zoals wij bowlingbanen hebben. Pfunds is een prachtig stadje in de Alpen.

En als we weer terug fietsen in de ondergaande zon, kan ik het niet laten foto’s te blijven schieten tot we de schaduw in fietsen.

We flansen een maaltijdsalade in elkaar en trekken warme kleren aan, want op een hoogte van bijna 1000 meter koelt het snel af, als de zon onder is.

Wederom door wegwerkzaamheden rijden we helemaal via de Zwitserse grenspost bij Martina naar Nauders, een hoog gelegen stadje op ruim 1300 meter en tevens het laatste stadje voor de Italiaanse grens. Vlak na deze grens is de Reschensee, een meer waar je vrij relaxed om heen kan fietsen.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie