Home CampingsAlbanië Camping Late bij Gjirokastër

Camping Late bij Gjirokastër

door Chris
Balkanstadjes te fiets

Camping Late bij Gjirokastër is een gastvrije camping met mooi restaurant en terras. In Gjirokastër, op de berghelling gelegen, is heel veel te zien! Het restaurant serveert lokale gerechten.

Want als je op deze camping bent, breng je uiteraard een bezoek aan Gjirokastër, je ziet het al liggen vanaf de camping. Er naar toe is het vlak fietsen, maar daarna niet meer! Je kan uiteraard ook met een taxi gaan. Of lopend: na twee kilometer sta je aan de voet van het stadje, als je de rivier de Drinos bent gepasseerd. Met je eigen auto zou je eventueel naar Hotel Cajupi kunnen rijden, want daar is behalve een taxistandplaats beperkt parkeerruimte. In het laagseizoen zou je geluk kunnen hebben.

Ga vooral niet verder, zeker niet met een camper, want met ons busje was het al zweten toen we in 2010 over spekgladde kinderkopjes onder balkonnetjes door op de steile hellingen van dit stadje verzeild raakten.

In Gjirokastër is veel te zien! De burcht met daaronder de oude bazaar, overal nauwe steile straatjes met leuke restaurantjes. Wij bezochten o.a. het geboortehuis van de dictator Enver Hoxha en het prachtige Skenduli huis. Het “rodebusje” was op camping Late in april 2018.

De camping (40.101577, 20.150572) ligt ongeveer 2 km ten noorden van Gjirokastër, de camping staat aangegeven: sla op de noordelijkste rotonde af naar het oosten, hier is ook een supermarktje bij het busstation en ga over de brug over de Drinos, na 2 kilometer asfaltweg ligt de camping rechts.

Ondertussen is er nog een camping uit de grond gestampt, deze heet Camping “Family”. Deze camping ligt halverwege de weg naar camping Late bij Gjirokastër, ook aan de rechterkant van de weg. Dus die is ook de moeite waard om te proberen. Laat gerust ook een reactie achter als hier bent geweest.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie