Home CampingsAlbanië Campings in Albanië

Campings in Albanië

door Chris
Campings in Albanië

Onze oude site

Jarenlang verzamelden we op onze reizen informatie over campings in Albanië. En we hebben ook vaak op deze enorm gastvrije campings overnacht. We houden nu eenmaal van dit land met haar overweldigend ruige natuur en prachtige stranden. De eerste keer dat we Albanië binnen reden was in 2006. Dus we hebben veel ervaringen met dit bijzondere land.

Sinds ik onze reiservaringen op onze nieuwe site van WordPress zet, heb ik besloten onze pagina met Albanese campings op de oude site niet meer bij te houden. Er zijn namelijk tegenwoordig voldoende sites die dat ook al doen.

In 2009 waren we de eerste officiële gasten op de eerste Albanese camping bij het huis van een bijzonder Nederlands gezin. Helaas is deze camping vanaf 2018 gesloten. Ondertussen zijn er vele campings bij gekomen. Via de gebruikelijke sites kun je daar meer informatie over vinden.

Ik hield deze campingpagina ook bij om het toerisme naar Albanië te stimuleren. Maar gelukkig zijn heel veel Nederlanders of Nederlandstaligen ondertussen ook in Albanië geweest.  En is vrijwel iedereen ook lovend over dit bijzondere land met haar gastvrije traditie. Tenminste wat ik zo hier en daar gelezen en gehoord heb. Voorlopig blijft de oude site er nog wel even.

Steeds meer campings in Albanië

Gelukkig begint het toerisme in Albanië erg goed op gang te komen en er komen steeds meer minicampings. Vaak zijn het kleine familiebedrijfjes. Sommige campings beginnen erg eenvoudig, maar er zijn ook prachtig verzorgde campings, bijvoorbeeld die van de bovenstaande foto. Maar er zijn veel meer, hoor!

Wat ik wel op onze nieuwe site zet zijn korte fotoverslagjes van campings die wij echt de moeite waard vonden. En wat er in de buurt te beleven is. En dat niet alleen van campings in Albanië! Kijk maar gewoon bij het kopje “campings” en dan kun je eventueel op land sorteren. Veel plezier!

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie