Home BezienswaardighedenAlbanië Fietsen in Korçë

Fietsen in Korçë

door Chris

We willen gaan fietsen in Korçë en parkeren ons busje vlakbij de rondweg om dit Albanese stadje in de schaduw en pakken de fietsen eraf. Heerlijk op de fiets een stadje verkennen en het blijkt nog allemaal lekker vlak ook. Eerst maar eens een kopje koffie op een terras naast de kathedraal op het centrale en moderne plein. Veel gezinnen relaxen hier en de kinderen spelen op het plein en bij de fonteinen.

Kathedraal

Dan bezoeken we de Orthodoxe kathedraal genaamd “Ngjallja e Krishtit”, dit betekent “de opstanding van Christus”. De oude kerk was gesloopt door het communistische regime, de huidige is het resultaat van de herbouw in 1995. We kopen kaarsjes bij een oude man op de trap. Van binnen is de kerk nog kleurrijker.

Op het koffieterras was helaas niets te eten, dus eten we in het begin van de winkelstraat, de Bulevardi Shen Gjergji (Sint Joris), een sandwich in een rokerig café, bah! Dan flaneren we in de winkelstraat, waar ook weer vele terrasjes zijn.

Aan het eind zien we een heel raar gebouw, het blijkt een Panorama-toren. We fietsen verder langs de Bulevardi Republika en haar vele zijstraatjes.

We eindigen bij “Mysties”(weer in de winkelstraat) omdat ze daar heerlijke zalmfilet serveren.

Na ruim drie uur zijn we weer bij ons busje, dat helaas nu niet meer in de schaduw staat. Het is dus even zweten om die fietsen er weer op te zetten. Vooral onze nieuwe hoes om er voor te zorgen dat de fietsen minder stoffig worden. Dit werkte echt niet ideaal trouwens, maar dat kan ook komen omdat wij een voorliefde voor stoffige landen hebben.

Fietsen in Korçë is heel goed te doen. Het verkeer is rustig en er zijn geen noemenswaardige hoogteverschillen. Parkeer (en overnacht) eventueel hier. Ons volgende doel is Voskopojë.

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie