Home Vrij kamperenTsjechië Een verlaten vliegveld in het bos

Een verlaten vliegveld in het bos

door Chris

In het noorden van Tsjechië  ligt een verlaten vliegveld in het bos. De lokale bevolking heeft het in gebruik genomen om te vliegeren of te skeeleren. Het ligt ten zuiden van Mimoň en was oorspronkelijk een een militaire luchthaven in de Sovjet-tijd. De laatste soldaat vertrok in mei 1991.  In de jaren tot 2004 is het gebied schoongemaakt voor wat betreft chemische stoffen en niet geëxplodeerde munitie. De plek is ook ideaal voor illegale autoraces en rave parties.

Overnachten op een verlaten vliegveld in het bos

En natuurlijk voor ons om vrij te overnachten op een bijzondere plek!

Leef je uit op de enorme startbaan. En zoek dan in de randen van het enorme terrein een mooie plek om je tent of busje neer te zetten. Zelfs een kampvuurtje behoort tot de mogelijkheden. In 2013 stonden wij probleemloos twee nachten op een grasveldje aan een meer met zicht op een zwanenpaar, lees hier over onze belevenissen en hoe het met deze zwanen afgelopen is. 

Hoewel in Tsjechië vrij kamperen net als in de meeste Europese landen officieel verboden is, zal waarschijnlijk niemand er moeilijk over doen op een plek die door de overheid zelf zwaar verwaarloosd is. De achtergelaten autobanden zijn niet te tellen hier. Urban Exploring, oftewel Urbex is een hobby van veel mensen om verlaten vliegvelden /gebouwen te bezoeken en te fotograferen.

Wij stonden hier (50.61592, 14.72995) bij een meer waar twee zwanen aan het nestelen waren.  Maar er zijn legio plekken op dit grote terrein!

 

Wij hebben zelfs twee nachten geslapen op dit “verlaten vliegveld in het bos” en hebben ons uitstekend vermaakt.

Er zijn toevallig ook nog erg bijzondere bezienswaardigheden vlakbij dit verlaten vliegveld. Bijvoorbeeld een mooi rotskerkje, waarvoor je ongeveer 15 kilometer naar het noordwesten moet: ten noorden van Svojkov, het is vanaf hotel Zámeček (parkeren) ongeveer 1 kilometer lopen door een bebost dal dat steeds nauwer wordt.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie