Home CampingsTurkije minicamping Selene aan het Bafa meer

minicamping Selene aan het Bafa meer

door Chris

Een minicamping naast restaurant Selene aan het strand aan het Turkse Bafa meer met uitzicht op het oude Herakleia! Wat een superlocatie!

Het sanitair is eenvoudig, de prijs ook: 5 lira ( = € 2,50) en het dubbele als je ook elektriciteit wilt. In het restaurant ben je altijd welkom voor een Turks ontbijt of vis- of vleesgerechten voor lunch of diner. Hoe simpel wil je het leven hebben?

Dichtgeslibt

Het oude Herakleia was een kolonie van de Grieken vanaf de 4e eeuw voor Christus. Toen lag het nog aan de zee! De oorspronkelijke bewoners, waarvan in grotten in de omringende heuvels nog rotstekeningen bewaard zijn gebleven, zijn verdreven. Güray, de eigenaar van Selene, heeft diverse boeken over dit onderwerp en kan ook wel een excursie regelen.

Bezoek de oude resten van het centrale plein, de vergaderzaal voor de senaat (nu een kippenhok), badhuizen, een gymnasium en diverse heiligdommen, waarvan één ter ere van de geliefde van de maangodin Selene.

Rondleiding

Dorpsbewoners leiden je graag rond, koop wel even een lokaal handwerkproduct of een pot honing, dan heb je meteen een leuk souvenir!

De stadsmuren met een totale lengte van 6 kilometer zijn op sommige plekken nog steeds meer dan 6 meter hoog! Er waren ruim 40 nog hogere uitkijktorens, zodat de inwoners zich veilig konden voelen.

Er zijn buiten de oude stadsmuren duizenden rechthoekige rotsgraven waarvan sommige met dekstenen.

Door het dichtslibben van de Latmische Golf is de plek uiteindelijk (in de 10e eeuw?) verlaten en daarom juist zo goed bewaard gebleven: men had er niet zo veel meer aan. Je ziet wel nog Byzantijnse resten keurig gebouwd op de veel dikkere bouwstenen van de oorspronkelijke Grieken. Bestudeer het eilandje voor minicamping Selene maar eens goed.

Zwemmen en kijken, minicamping Selene aan het Bafa meer

Je kan er heerlijk zwemmen. En genieten van de vele watervogels. Of de spaarzame toeristen die rond het eiland varen.

Het huidige dorp (Kapıkırı) ligt verscholen tussen de ronde vormen van het gneisgesteente. ’s Avonds hebben we toevallig een leuk feest meegemaakt op een terrasje, wat bovenop zo’n enorm rotsblok is gebouwd:

Verderop ligt nog een naamloos gehucht, we zien steeds boeren en boerinnen op het pad langs het meer, een volgende keer gaan we daar ook kijken…

Wij genoten van dit alles in 2010 en bleven er zelfs twee nachten. Hier (37.501707, 27.522365) is het:

 

Dit vind je misschien ook leuk

Schrijf een reactie